#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 77 : Fakir Gencin Hikayesi || Cüneyt Arkın

28 Haziran 2014 Cumartesi

Okudum Bitti - 77 : Fakir Gencin Hikayesi || Cüneyt Arkın


epsilon



                                     

                                     Cüneyt Arkın hayranı anneme  hediye aldığım kitabı , Okuma Şenliği anı kategorisi için seçtim. Annem beğenmişti ama umduğu kadar iyi olmadığını , anlatımda bir tutukluk olduğunu , yer yer baskı hataları olduğunu  vs. söyleyince beklentim epeyce düşüktü. 


                                  Korkarak başladım ama sanırım annem sayesinde , çok severek okudum. Cüneyt Arkın 'ın gençliğine , çocukluğuna , doktorluğuna , aktörlüğüne ait ufak anılardan oluşan kitapta , yakışıklı aktörümüzün yazdığı gündeme dair yazılar , eşine ve sevdiklerine yazdığı şiirler ve son birkaç sayfada da çok güzel fotoğrafları var. Çok şaşırdığım , duygulandığım , tebessüm ettiğim yerler oldu. İyi ki okumuşum :)


                                  Bu kitabı okuduktan sonra Cüneyt Arkın 'ı daha çok sevdim. Zaten Yeşilçam hayranı olarak , tüm eski Türk filmlerini ayıla bayıla defalarca izlerim. Hele Türkan Şoray varsa ...  Bu arada keşke benzer bir kitabı Kartal Tibet de yazsa ya da yazdırsa ... Ama kalın bir kitap olsa. Mutluluktan çatlardım :))







... Kayseri 'de bir köylü gazeteden kestiği haberleri elime tutuşturdu.
''Okur musunuz ?'' dedi.
Okudum. Türkiye 'de ilkokulu bitirenlere meslek edinme kursları açılmış. Müracaat edenlerin hepsi ÜNİVERSİTE mezunu.




... Öfke en büyük haklılıktır.
Umutsuz anların en büyük gücüdür. Öfke duyan insan olup bitenlerin farkında olan insandır.




... Türkan Şoray 'ın gözlerine baktım.
    Müthiş bir an.
    O gözler göz değil, Gözistan 'dı. Bir ülkeydi. Memleketti, memleket türküsüydü. Uçsuz bucaksız yıldızlar yağmurlardı. Bereketli bahar çiçekleriydi.








                                         EPSİLON  YAYINEVİ 

                                         1. Baskı Nisan 2014
                                                  208 Sayfa
                                        

3 yorum:

  1. otobiyografi olarak okunabilir,yeşilçamı bende severim :)
    bu arada gerçekten ne çok kitap okumuşsun.tebrik ederim :)

    YanıtlaSil