#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 72 : İki Kız Kardeş || Edith Wharton

21 Haziran 2014 Cumartesi

Okudum Bitti - 72 : İki Kız Kardeş || Edith Wharton


                                  altın bilek yayınları


                                            Edith Wharton  ile oldukça geç olan tanışmam Masumiyet Çağı ile oldu. Okunmayı bekleyen kitapları da var , Jane Austen gibi ara ara belirli dozlarda okuyabilirim , gerçi pek kıyaslanabilirler mi emin değilim , en azından Wharton 'un daha kasvet verici olduğu söyleyebilirim , daha depresif geliyor ama psikolojik tahlilleri etkileyici. 



                                             Adından da belli olduğu üzere iki kız kardeşin hikayesi.  New York 'da fakir bir muhitte , küçük bir dükkan işletip , geçimlerini zor sağlayan Bunner kardeşlerin sakin hayatları , abla Ann Eliza 'nın kardeşi Evelina 'ya doğum günü hediyesi bir saat almasıyla değişmeye başlar. Saat aldığı dükkanı çalıştıran Bay Ramy ile aralarında masumane görünen bir arkadaşlık başlar. Kardeşler bu yakınlığın etkisiyle Bay Ramy 'den hoşlanmaya başlarlar. 



                                       Bunny kardeşlerden biri diğerine olan sevgisi yüzünden fedakarlık yapıp , aradan çekilir. Sevgi uğruna aşktan vazgeçer , olaylar çok hızlı bir şekilde ilerler ve Bay Ramy kısa bir sürede evlenme teklif eder. Bu evlilik bir çok acıyı da beraberinde getirir. Oldukça trajik bir sonla biten kitap dönemin yaşayışına yalın bir bakış sunuyor. Karakterler ise çok gerçekçi. 






...  Keder meşalesini Ann Eliza 'nın  narin dokusuna tuttu ve o duygularını bastırıp hayallerinin kül oluşunu seyretti; ardından feragat etmiş olmanın verdiği hazla ayağa kalkıp uyumakta olan Evelina 'nın  saç kıvırma tokalarına bir öpücük kondurdu ve yatağa girip yanına kıvrıldı.



... Uzun yıllardır küçük , kadınsı şüpheler ve sıkıntılarla  dolu olan bu ortamda  bir erkeğin olması hem güç verici hem de sakinleştirici bir etki yaratmıştı...



... Etrafını saran bu yeni sessizlikte duvarlar ve eşyalar ses bulup geceleri tuhaf iç çekişler ve sinsi fısıltılarla onu korkutuyorlardı. Görünmez eller pencerelerdeki panjurları sallıyor ya da dış kapının mandalını tıngırdatıyordu. 









                                                                             ALTIN BİLEK YAYINLARI

                                                                                   Çeviren :  Ruhiye Erulaş
                                                                                    1. Baskı Mayıs 2014
                                                                                          124 Sayfa          

                                                                                Satın Almak İçin : Kitap Sihirbazı           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder