#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 65 : Bir Milyon Güneş || Beth Revis || Evrenin Ötesi #2

7 Haziran 2014 Cumartesi

Okudum Bitti - 65 : Bir Milyon Güneş || Beth Revis || Evrenin Ötesi #2



Olimpos yayınları





                                  Serinin ilk kitabı Evrenin Ötesi yorumum burada. Bir Milyon Güneş yorumu biraz detay içerecek mecburen. Bu yüzden kitabı okumayı düşünenler , bu paragraftan sonra hızlıca göz atmakla yetinsinler derim. Okumayıp okumayı düşünenler için kısaca şunları söyleyebilirim ki ( serinin son kitabı da bitmek üzere , yorum yarına ) ilerledikçe güzelleşen bir seri. Farklı , ilginç , merakla okunuyor. Hatta şu an hemen kitabıma dönüp bitirmek için acele ediyorum. 


                                    Bilge 'nin ve Orion 'un başına gelenlerden sonra üç ay geçmiştir ve kendisine öyle hitap edilmesini istemese de Çırak yeni Bilge olmuştur.  İlk eylemlerinden biri de Phydus kullanımını sonlandırmak olmuştur. Bu kararın yerindeliğini hem kendisi hem okur sorgulayacak.Bu arada gemiyle ilgili şaşırtıcı şeyler öğrenirler. İlacın etkisinden kurtulup , düşünüp sorgulamaya başlayan insanlar isyan etmeye başlarlar , kaos alır başını yürür. İşlenen cinayetler de tuzu biberi olur.   


                                     Çırak ve Amy arasında öyle belirgin bir şeyler olmuyor.  Daha önemli öncelikleri var. Çırak bir yandan isyanla ,cinayetlerle uğraşır , Amy ise Orion 'un bıraktığı ipuçlarının peşindedir. Şaşırtıcı gelişmeler , hoş bir kurgu ,  yalın bir anlatım sizi bekliyor. 





... Burada kim olduğumu bilmiyordum. Ailem olmadan , bir evlat değildim. Dünya olmadan, kendimi insan gibi bile hissedemiyordum. Bir şeye  ihtiyacım vardı. Beni tekrar dolduracak bir şey. Kendimi tanımlamamı sağlayacak bir şey.

    * Amy



... Yalnızca eğer bu kahrolası gemide değil de Dünya 'da olsaydık, eğer Çırak'la okulda  veya bir kulüpte veya tanışma randevusunda tanışsaydım, eğer Çırak 'la Dünya'daki tüm diğer oğlanlar arasında bir seçim yapmam gerekseydi... O zaman da onu sever miydim ?
   O beni sever miydi ?
    Seçim şansı olmadan aşk , aşk değildi.
     
      * Amy



... '' Amy , Bilge 'nin bu gemiyi asla kontrol etmediğini görmemi sağladı. O sadece ilaçları kontrol etti. Sanırım bundan daha iyisini yapabilirim. Umarım yapabilirim.'' 

   
     * Çırak



...  Orion ne biliyorsa ben de bilmeliyim çünkü eğer geminin tekrar hareket etmesini sağlayacak bir şeyse, bizi gezegene götürecekse - buna değer. Ve eğer geminin bir daha asla hareket etmeyeceğine dair bir kanıtsa- buna da değer. Asıl bilmemek beni öldürüyor. Bir şeylerin değişebileceğini ya da hiç umut olmadığını bilmemek.

      * Amy




               Bu arada serinin son kitabına Konuşan Kitaplar olarak tur yapıyoruz , takip edip Bütün seriyi kazanabilirsiniz. 







a Rafflecopter giveaway





                                          OLİMPOS YAYINLARI 

                                             Çeviren : Ayça Sağlam
                                                     Mayıs 2012
                                                     424 Sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder