#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Ev yapımı Temizleyici Tonik (Anne Toniği)

25 Nisan 2012 Çarşamba

Ev yapımı Temizleyici Tonik (Anne Toniği)


                    Günlerdir annem yüzümde çıkan sivilcemsi pütürlere söylenip yok sirke sürsen geçer ısrar ediyordu.Hadi hatrı kalmasın dedim:) Mutfağa koştum elma sirkesine maden suyu karıştırıp şişeye doldurdum:) Kendime kocakarı toniği yaptım dedim:) Annem : ' Aaaaaaaa terbiyesiz kocakarı mı olduk şimdi' dedi.Amiyane tabirie söyledim canım Kocakarı toniği değil Anne toniği:)
                   Sirke kokusu benim için kabus bu arada:)Bakalım ne işe yarayacak.

14 yorum:

  1. inşallah işe yarar..bendebir öneride bulunayım :) bir büyüğümden duymuştum duş alırken ıslak saçlarınla yüzünü ovuşturmak iyi geliyormuş sivilcelere.söyleyen kişi cilt bakımı ve güzellik bölümü mezunuydu.ben denemiştim düzenli olarak iyi gelmişti,sanada tavsiye ediyorum.birde gül suyu geceleri yüzünü onunla siliyordum sonrasında epey rahat etmiştim.:) (gül suyu kokusu bana her ne kadar ağır gelsede :( gülşah gülsuyunun kokusu düğerlerine göre daha hafif tavsiye ederim. ) bu arada blogunu yorumumla doldurdum kusuruma bakma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevarsa eskilerde var zaten:)
      Gül suyu bana pek iyi gelmiyor:)Yorum için tşkler

      Sil
  2. Sonuçları bize de bildir canım. Bende de bazen çıkıp çıkıp duruyorlar. İyi gelirse ben de denerim. Bu arada annenin tavsiyesine uyman çok iyi olmuş, ben yüzüme hiç kozmetik bakım ürünü kullanmam mesela. Ne varsa yine doğal reçetelerde var. Görüşmek üzere. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler:) Ozaman sende de doğal güzellik sırları çoktur:) Denenmiş onaylanmış:)

      Sil
  3. Elma sirkesini az koy madensuyu oranı daha baskın olsun, ben kullandım cidden çok mükemmel ama sirke fazla olunca cildi çok kurutoyr. Sen cildinin dengesine göre ayarlarsın zaten :) çok iyi etmişsin ama :)

    YanıtlaSil
  4. İşe yararsa buradan duyur da bizler de deneyelim:)

    YanıtlaSil
  5. Bu soda ve elma sirkeside her derde deva galiba:))
    banada kilo vermek için önermişlerdi
    sabahları ikisini birden iç diye
    ama içmenizi tavsiye etmem ,
    mide aç zaten o kokulu sirke birde soda mideyi mahfediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçme işini bende duymuştum ama sonra gazetelerde bir adamın 3 ay içip birde kanamasından öldüğünü okuyunc korktum.

      Sil
  6. Aa güzel fikir aslında ikisi birarada.
    ayrı ayrı faydalı olduklarını duymuştum.
    ben de yapıcam bundan..

    YanıtlaSil
  7. elma sirkesinin gözenek açma özelliği var onu biliyorum da kuruturmu sivilceni sen söyliyceksin bize canımn :) dilerim geçer...

    YanıtlaSil
  8. sabah akşam temizleyip sonra tonik yerine sürüyorum:) Bakalım gelişmeleri bildiririm:))) Yorumlar için tşkler:)

    YanıtlaSil