#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -98: Sarı Kahkaha || Murat Özyaşar

18 Aralık 2015 Cuma

Okudum Bitti -98: Sarı Kahkaha || Murat Özyaşar




                 Sarı Kahkaha ; Murat Özyaşar 'ın ikinci kitabı. İlk kitabı Ayna Çarpması ile Haldun Taner Öykü Ödülü 'nü ve Yunus Nadi Öykü Ödülü 'nü kazanmış. Ne yazık ki henüz o kitabı okuyamadım. En kısa zamanda okumak istiyorum. Sarı Kahkaha için de beklentim yüksekti, genel anlamda sevdim. Yazarın kalemi güçlü , umarım salt edebiyat amaçlı yazmaya devam eder.



10 tane öykü içeriyor kitap;

Kepenk
Yan
Kâmil
Felç
Altıotuzbeş
İsmin Halleri
Yasak Bölge
Kriz
Kalan
Yumru




... Bak inkârla geçti bahar, imhayla geldi yaz, parça tesirliydi sonbahar.
                                           



...Umut da isyan gibi bulaşıcıdır.



..."Kâmil, bu kadar mıydı senin derdin?"
"Niye, n'oldu ki?"
"Dün gece seni aradım cepten."
"Ee?"
"Telefonunu annen açtı, 'kâmil uyuyor' dedi."
"Ee, ne var bunda?"
"Annesinden önce uyuyanların derdine inanmıyorum ben."





...Risk, ishalken bile osurmayı göze almaktır.




... Geceden kalma yorgun bir köpek, sere serpe uyuyordu ortalık yerde. Hem ne diyordu Sabri Dedem, Ömer Dedem miydi yoksa: ''Sokak köpeklerine selam vermek adam olmaya çeyrek var demektir.'' O halde selam olsun sana ey köpek. Hoşt hoşt değil, hişt hişt köpek, hişt hişt!





... Şu çocukların tek bir kusurları var büyümeleri.





... Biliyorsun, dünya karışıksa, insan karmakarışıktır.





...Babamda söz edip sapsarı güldük, ağzımız dolu kahkaha.
         
   Sonra sonra duydum:

         Bütün yas evlerinde olurmuş, herkes gider, geriye 

çekirdek aile kalırmış. Ölenin ardından konuşmanın vaktiymiş 

artık başlayan. Kimi zaman komik bir anı, kimi zaman ölenin 

anlattığı bir fıkra, bazı bazı yaptığı şakalar, en sevdiği film, hep 

unuttuğu o şarkı, beleş tepede izlenen o maç, olur olmaz 

sızdığı o uyku ve daha neler neler anlatıldıkça yas evinde 

kahkaha tufanı koparmış. Kahkahalar gitgide kolaylanır, bir 

sese, bir işarete bakarmış herkes katıla katıla gülmek için. 

Evin önünden biri geçse o ara, yemin billah edebilirmiş o evin 

yas evi olmadığına.Herkes ölüsünün ardından kahkaha atar, 

işte bu krizin, işte bu kahkahanın adıymış Sarı Kahkaha.







DOĞAN KİTAP

Şubat 2015
103 Sayfa








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder