#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 110: Benim Yolum | Aamir Khan'ın İnanılmaz Yolculuğu || Christina Daniels

31 Aralık 2015 Perşembe

Okudum Bitti - 110: Benim Yolum | Aamir Khan'ın İnanılmaz Yolculuğu || Christina Daniels






                                    Aamir Khan 'ı tanımayan yoktur sanırım. Hint sinemasına çok hakim olmadığım halde ben bile çok seviyorum. Kitabımız da belli olduğu sürece ondan bahsediyor, epey detaylı bir şekilde hem de. Adı geçen birçok isim bana yabancı olduğu için sık sık google yolculuğuna çıkmama sebep oldu, Hint sineması tutkunları için daha tatmin edici bir kitap olduğu kesin. Kitabın sonunda da çok güzel görseller var. Fotoğraflar, afişler...



                              Sinemanın içinden bir aileden gelen ve küçük yaşta sinema dünyasının içine giren Aamir Khan 'ın yaşadıkları, yaptığı filmler, evliliği, özel hayattı Christina Daniels tarafından ince elenip sık dokunmuş.









... Hayvanlara beslediği sevgi o kadar büyüktü ki bu, köpek ve kedilerden yılanlara kadar uzandı!



... Çocukken köpek sahibi olmasına izin verilmediği için, yetişkinlik döneminde çok sayıda evcil hayvan edindi.




... Her ne kadar sinemaya gitmek, ender yapılan bir şey olsa da, kitaplar genç Aamir 'in her zaman arkadaşı olmuştu. İlk Enid Blyton'ını daha altı yaşındayken okudu. Bunu kısa bir süre sonra Alfred Hitchcock, Hardy Boys ve Nacy Dreww takip etti, hepsi de büyüme yıllarının bir parçası haline geldi. Cep harçlığı, ki bu ayda 20 rupiydi, almaya başladığında, hepsi kitap almaya harcandı. Aamir 'in ilerleyen yıllarda, çalışmaları konusunda bilgili bir şekilde konuşacağı yazarlar arasında P.G Wodehouse, Charles Dickens ve Lev Tolstoy gibi birbirinden çok farklı isimler yer alıyordu.




 ... İyi iş yapsın ya da yapmasın, filmlerimin her birinden birçok şey öğrendim. Bu şekilde, her filmim; bana beni bir sonraki oyunculuk çabama taşıyacak bir şey öğretti.
              * Aamir,  The Hindu röportajı, 2001




... Aamir, Hindistan'a Oscar'ı hayal etmeyi öğretti.
            * Asian Age, 2002.





... Kendimi marka olarak görmüyorum. Ben hikayelerle çalışan bir aktörüm.
          * Aamir Khan, Hindustani Times, 2010




... Onun için, bugünün zirvesi, yarının günbatımı. Aamir Khan edebi gündoğumunu takip ediyor.







Bu da arka kapak destanı :



Hayranları yeteneğini oynadığı filmlerden önce gözündeki ışıktan seziyor çünkü oyunculuğu da kendisi gibi samimi. "Gözleriyle oynayan adam" lakabını almasının bir sebebi var. Ona sadece sevgi değil saygı da duyuyorlar çünkü ülkesinde yolsuzluk, eğitim sistemi, cinsiyetçilik, çocuk istismarıyla mücadele, insan hakları gibi meselelerde örnek bir aktivist. O, bir zamanların Hintli çocuk yıldızı, sinemanın içinde doğmuş bir aileye mensup, oyunculuktan yönetmeliğe uzanan zirvenin sahibi. Gençlerin kalbinin gümbür gümbür atmasına sebep olan 'çikolata oğlan'dan, Hint sinemasının dönüm noktası sayılan filmlere uzanan yolculuğuyla parlamış bir yıldız.

Çağdaş Hint sineması ona çok şey borçlu. Filmografisindeki yirmi bir filmle kalıplaşmış algısına yenilikler kattığı Bollywood'un gözbebeği, Time'ın seçtiği en etkili 100 isimden biri. Amir Khan'ın zirveye yaptığı tutkulu ve olgun yolculuğun, hayata ve sinemaya duyduğu aşkın, Tanrı'ya ulaşma çabasının inanılmaz hikâyesi…




"Eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsak, hepimizin içine dürüst bir şekilde bakması, yanlış bulduğu şeyleri düzeltmek için çalışması gerek. O zaman toplum genelinde büyük bir değişim yaşanır." 
- Aamir Kahn-



"Mezuniyete inanmıyorum. Bir işte gerçekten iyi olmak istiyorsanız, onu öğrenmelisiniz. Ben de bunu yaptım. Büyük bir karardı."
-Aamir Kahn-




Aamir Khan Hint sinemasının en sağlam yıldızlarından biri.
-The Guardian-



Aamir Khan Bollywood'un en saygın genç aktörüdür. Jenerasyonunun ilk starı olup rollerini seçtiğinde sektörün de standardını belirlemiştir.
-Time-


Sinematik becerinin kesin kavranmasından bahseden seçkin bir film. Görselliği ve zorlu şiirselliği çağrıştırmasıyla, Raakh çarpıcı bir yapım.
-The Sunday Observer-



Orijinal ve canlı... Küller Hint melodramının klişelerinin ötesine geçmek için uğraşıyor ve bunu başarıyor.
-The Guardian-



Olumsuz bir rolde çarpıcı bir performans. 
Filmfare, Aamir'in Raakh'daki rolüne dair.








MARTI YAYINLARI

Çeviren: Özlem Gültekin
Ağustos 2015






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder