#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -97: Altın Kupa || John Steinbeck

17 Aralık 2015 Perşembe

Okudum Bitti -97: Altın Kupa || John Steinbeck





      

            Steinbeck bir sürü kitabını okumak isteyip ; çok azını okuyabildiğim yazarlardan. Kalemini çok seviyorum. Dilerim bir gün bütün eserlerini okudum dediğim yazarlardan olur.


              Altın Kupa yazarın ilk kitabı. 1929 yılında yayınlanmış. Steinbeck, İngiliz korsan Henry Miller 'ın hayatını romanlaştırmış. Henry Miller hakkında bilgi edinmek istiyorsanız tık tık. 



                   Henry ; fakir bir çifçi ailenin çocuğudur, hayallerinde hep Antiller vardır. Çünkü korsan olup, denizlerde nam salmak ister. Evlerine ziyarete gelen , bir çok seyahat yapmış tanıdıklarının sohbetleriyle deniz aşırı seyahatler yapma isteği artar. Ailesinin engel olma çabalarına rağmen limana gider ve kandırılıp esir, daha doğrusu köle  hayatı yaşamaya mahkum olur.  Bu arada aklını kullanarak kendisi sevdirir ve amacı uğruna para biriktirmeye başlar. Emeğinin sonunca amacının bir kısmı gerçek olur , artık tanınmış bir korsandır.


                 Yeni hedefi adından çok söz edilen Altın Kupa 'yı ve orada yaşayan dillere destan bir kadın olan La Santa Roja 'yı elde etmektir.  Panama'ya ve La Santa Roja 'ya kavuşabilecek mi merak ediyorsanız , alın okuyun, zaten anlatımı sade, kolay okunan , sonunda da mesaj veren güzel bir kitap. Steinbeck 'in dünyamıza merhaba deme kitabı, bir yerlerden başlayın, henüz yazarla tanışmadıysanız. Fareler ve İnsalar 'ı bu aralar tekrar okuyabilirim. :) 



Kaygılarımızın Kışı yazım burada




...- Erkekler niçin oğlan çocuk isterler, diye kendi kendine sordu. Mutlaka zavallı, yılgın ruhlarında, kanlarından gelen bu yeni adamların, kendileri yapmak akıllılığını veya yiğitliğini veya gücünü bulamadıkları şeyleri yapabilmeleri özlemi olduğu için...




... Öğrendiği derslerin en önemlisi de şuydu: insan birbiri ardından dokuz işte tamamen dürüst davrandığı ve yaptıklarının kesin hesabını verebildiği takdirde, onuncu işte istediği kadar hırsızlık edebilirdi, kimsenin kuşkulanmak aklına bile gelmezdi. Yeter ki dokuz işte dürüst davrandığını herkesin gözüne sokarcasına göstermiş bulunsun.





... Çocukların mutlu olduklarını söyleyenler kendi çocukluklarını unutanlardır. 







                               SABAH NOBEL DİZİSİ
                           
                               Çeviren: Nihal Önol
                                      1987
                                     215 Sayfa




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder