#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 90 : The 100 Eve Dönüş || Kass Morgan

11 Aralık 2015 Cuma

Okudum Bitti- 90 : The 100 Eve Dönüş || Kass Morgan









                           The 100 serisini GO! Kitap sayesinde arayı hiç açmadan okuyabildik.



İlk kitabın yazısı burada The 100



İkinci kitabınki ise şurada 21. Gün 




İnsanoğlu Eve Dönüyor


100 ekibi Dünya'ya inişlerinden haftalar sonra nihayet bir düzen kurmayı başarmıştır ama Kolonicileri taşıyan yeni iniş gemilerinin Dünya'ya gelmesiyle birlikte, hassas dengeler yavaş yavaş bozulmaya başlayacaktır.

Dünya'ya acil iniş yapan Koloniciler arasındaki GLASS yeni bir başlangıç umuduyla geldiği bu gezegende, hayallerindekinden çok farklı gerçeklerle karşı karşıya kalacaktır. Yaralı Koloniciler için canla başla çalışan CLARKE'ın aklında tek bir şey vardır: Dünya'da bir yerde yaşama ihtimali olan anne ve babasını bulmak. Wells, Yardımcı Şansölye ve muhafızlarının gelişiyle sarsılan otoritesini korumaya çalışırken Bellamy geride bıraktığını sandığı suçuyla yüzleşmekle kaçıp gitmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. 100 ekibi ya Dünya'da buldukları özgürlükleri için mücadele edecek ya da sahip oldukları her şeyi ve sevdikleri herkesi kaybedecektir.





                 Eve Dönüş ; yine  Clarke, Wells, Bellamy ve Glass 'ın anlatımıyla kaldığı yerden devam ediyor. Bu arada henüz diziyi izleyip bitirmedim. Seride favorim ikinci kitap 21. Gün oldu. Bir son kitap olarak çok havada kalmış gibi geldi bana. Genel olarak seriyi sevdim diyebilirim, okumakta zorlandığınız günlerinize ilaç olacak, kapakları,tasarımları çok güzel kitaplar. 




... '' Harika !'' dedi Bellamy, şamatayı bastıracak kadar yüksek bir sesle. '' Biz dünyanın güvenli olduğunu kanıtlamak için ölmeyi göze aldık. Meğer hepsi onlar yakıp yıksın diyeymiş.''





... '' Benim halkın konusunda anlaman gereken bir şey var... ''

Sasha elini omuzlarına koyarak Wells 'in sözünü kesti ve parmak uçlarında yükselip bir öpücükle onu susturdu. '' Senin halkın artık benim halkımdır.''

'' Umarım bu alıntıyı tarih kitaplarına koyarlar,'' dedi Wells, gülümseyerek.





... Dünya hiç de hayallerindeki gibi değildi. Soğuk ve yabancıydı. Üstelik güzelliğiyle  Glass 'ın başını döndüreceği yerde , her yerinden ölüm fışkırıyordu.





... Luke başını eğip  Glass 'ı usulca öpüverdi. '' Adem ile Havva  gibi olacağız, '' dedi gülümseyerek.
'' Ormanda ne kadar kalırsak kalalım asla giysi yerine yaprak giymem.''






GO! KİTAP

Çeviren: Selen Ak
2015
328 Sayfa








2 yorum:

  1. Kıskanıyorum seni ya. ..Ne güzel kitap okumak. .

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Bende bu kitabın dizisini takip ediyorum. Kitaplar ile dizi arasında bazı farklar var sanırım. Özellikle bu 2. sezonun sonu kitapta nasıl anlatılıyor onu merak ettim. Bunun yanında dizide glass karakteri yok. Bu kadar ana bir karakteri neden koymadıklarını anlamadım. Acaba başkasının gözünden anlatmak uygun görmediler mi bilmiyorum. Bu kitap kaç seri olacak bu arada biliyor musun?

    YanıtlaSil