#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -101 : İçimdeki Marilyn || Nargis

24 Aralık 2015 Perşembe

Okudum Bitti -101 : İçimdeki Marilyn || Nargis





                 

                        Nargis yani Nergiz İsmayılova , 1986 Nahçivan doğumlu. Nahçivan Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı mezunu. Şu an Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Nahçivan Bölümü Edebiyat Enstitüsü 'nde çalışıyor , aynı zamanda doktora öğrencisi. İçimdeki Marilyn yazarın ilk kitabı.


'' İçimdeki Marilyn 'i yazmakta maksadım okurlarıma içlerinde bulunan gizli kimlikleri sergilemekten korkmamalarını anlatmak için bir mesaj vermektir.


Ben buyum, sen busun, biz buyuz. Korkmuyoruz!


Bazen insan bazı şeyleri anlatmakta güçlük çeker, hatta yaşamakta bile güçlük çeker... O an nefes alamayacağını, boğulacağını, yaşayarak yok olacağını sanırsın. Kaleme sarıl ve hayat hikayeni karala. Aşklarını, günahlarını, korkularını ve hayallerini... Evren seni keşfetsin, sen evreni ! '' diyor yazarımız.




   Şiir tadında kısa öyküler, anlatılar ve en sonda da epeyce bir özlü söz içeriyor . Kolay, keyifli bir okuma oldu benim için. Puntosu ve sayfa içi süslemeleri de çok güzel. Kapak zaten şahane. Yeni yazarlar keşfetmeyi sevenler bir şans verin. Zaten hemencecik bitecek bir kitap.





... Bazen insan yanlışlarını ya da hatalarını daha çok seviyor ya doğrularından. Öyle işte!




... Ben gidiyorum, ama ruhum sarılmıştı yere yığılan adama.
Evet ben ilk kez o gün öğrenmiştim yaşayarak ölmeyi.




... Umut etmiştim işte,
bu defa farklı olacaktı, mantığım benzetse de seni
vefasıza,kalbim toz konduramamıştı sana.

Gözlerin öyle temizdi ki, gökyüzü misali,
pardon unutmuşum, gökyüzünün de vefasızın önde 
gideni olduğunu...




...Umut...
''Umut et'' diyorsun, ya umut aslında bizim, bizi kandırmak için uydurduğumuz en büyük yalansa?





... Mevsimleri mi kıskanmıştı insan?
Neydi ruhundaki bu çeşitlilik?




... Her şeyin bir fiyatının olduğu zamanda yaşıyoruz artık. Sevginin, nefretin, intikamın, aşkın hepsinin fiyatı var hayat piyasasında...

Her şeye fiyat biçenlerle aynı gökyüzü altında yaşamak zorunda kalmaktır çaresizlik bence...




... Kadınını aşağılayan her adam erkekliği ve adamlığı infaz ediyor haberi olmadan.







MİNVAL YAYINLARI

Eylül 2015
205 Sayfa






1 yorum: