#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -4 : Dört | Bir Uyumsuz Koleksiyon Kitabı || Veronica Roth

11 Ocak 2016 Pazartesi

Okudum Bitti -4 : Dört | Bir Uyumsuz Koleksiyon Kitabı || Veronica Roth







              Herkese merhaba. Arayı epey açmış olsam da Uyumsuz Serisi 'ne noktayı koymaya karar verdim. 

Uyumsuz yazım burada 

Kuralsız yazım şurada 

Yandaş ise orada. :)


Keyifle okuduğum bir seri oldu. Dört doğum günü hediyesi olarak aldığım kitaplardandı, hazır okuma şenliğinde de uygun kategori olunca, okuyayım dedim.


Sanırım seride en sevdiğim kapak bu kitabınki oldu. Hem seriyi yeniden yaşatması hem de Dört 'ün anlatımıyla olması bence çok güzeldi. Hem ince hem iri puntolu, satır araları geniş ama içerik olarak yeterince doluydu.


Kitap, Transfer, Çömez, Oğul, Hain, ''İlk atlayan -Tris!'', ''Dikkatli Ol, Tris.'' ve ''İyi görünüyorsun,Tris.'' isimli yedi bölümden oluşuyor. Dediğim gibi seriyi unuttuysanız - pek mümkün değil ama - hatırlamanızı , sanki baştan sona epeyce yeniden okumuş gibi olmanıza sebep oluyor. 




... ''Hâlimden memnunum,'' diyorum kararlılıkla. Tori'nin söyledikleri umurumda değil; burası güvenli bir oda falan değil. Güvenli oda, güvenli gerçek, anlatılacak güvenli sır diye bir şey yok.




... Artık benim adım Dört. Onlardan biri olduğum için, artık bir Cesur olduğum için nereden geldiğime ve kimliğime dair bütün şüpheler uçup gitti.

Artık Tobias Eaton değilim. Bir daha hiç olmayacağım. Artık bir Cesurum.




... Ona bakarken hissettiklerimin herhangi bir sözlükte karşılığı yok...



... Bildiğim tek bir şey var: Bu dünyanın ne kadar berbat bir yer olduğunu unutmak için alkol yerine onu tercih ederim.




ARTEMİS YAYINLARI

Çeviren: Uğur Mehter
7. Basım Haziran 2015
278 Sayfa


1 yorum:

  1. Bu seriyi okumayan bi ben kaldım yaa :/ bu arada fotoğraftaki çikolatalarda kaldı benim gözüm yine mi acıktım ne :D

    YanıtlaSil