#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-3 : Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz || Melisa Kesmez

9 Ocak 2016 Cumartesi

Okudum Bitti-3 : Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz || Melisa Kesmez






                           Herkese merhaba. Bu sene bol bol öykü okumayı planlıyordum. Sanırım planlarım gerçekleşecek. Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz 'i sık sık görüyordum ama neden bilmiyorum , roman zannediyordum. O yüzden alır almaz okumadım, beklettim. 



                      Okuma listesi hazırlarken, daha doğrusu kitaplardan ağaç yapmaya çalışırken gözüme çarptı öykü olduğunu görünce çok sevindim, hemen bir torpille okumayı öne çektim. 


                   Yirmi beş tane çoğu harika, oldukça güzel öyküler okudum. Kendimden bir şeyler buldum, ağladığım da oldu. Öyle çok şeker öyküler değil, acıklı,duygulu daha çok. Hatta bazıları adeta öküz olup göğsünüze oturabilir. 


               Son dönemler de kendi adıma çok mutlu oluyorum, böyle güzel öyküler okuyabildiğim için. İyi öykü yazabilen yazarların gözümde yeri ayrı oluyor, bence kısacık bölümlerle koca dünyalar yaratmak hayran kalınacak bir şey. O yüzden Melisa Kesmez 'i de daha çok okunmalılar listeme ekliyorum. Size de öykü sevin, okuyun diyorum. 




Kitapta bulunan öyküler:





Balık Kraker

Sakin Göllerin Kuğusuyduk
Şubat
Bir Dost
Kıpırtısız
O Yaz
Karpuz Dilimleri
Şiirsiz
Arif
Bozkır
İyiyiz
Sirk
Girlfriend In A Coma
Süslü Annem
Ada
Halam
Karton Koliler
Kurtuluş Gecesi
Yeni Yıl
Sevgili Müslüm Baba
Düğün
Ceyda'nın Dizleri
Kırıldık
Sarı Elmalar
Anneannemin Takma Dişleri





... Arka planda annemden kalan eşyalar, önde bekar babamın omuzları düşük yalnızlığı.Yıllar sonra tüm detaylarıyla hatırlayacağım bir resim bu. Bir yabancı gibi ucuna iliştiğim kanepede, karşımda gördüğüm, körpecik çocuk kalbimi lime lime eden bu tezat unutulacak gibi değil.
                                       *Balık Kraker




...Yeryüzünde muz ormanı diye bir şey varmış. Gördüm. Öyle özenle yetiştirilmiş, düzenli bakımı yapılan, pahalı tatil köylerinin suni bahçelerindeki gibi değil, bildiğin yol kenarında gelişi güzel bitmiş bir sürü muz ağacı bahsettiğim. Rahat bıraktığımızda doğa nasıl dagüzel bakıyor başının çaresine. Biz hiç elimizi sürmeden, ne büyük işler başarıyor tek başına.
                                              

...''İnsan aya da gitse bazı şeyleri farkında olmadan götürüyor yanında. Sen o yana bakmazken bavuluna gizlice sızıyor bir şeyler. Anason kokusu oluyor bu bazen, bazen bir Ahmet Kaya şarkısı,'' dedi Ali.


... Hayat işte. Evde hayal kuruyor, sonra sokağa çıkıyor ve hepsini tek tek gömüyorsun bir yerlere.



... Bazen göz göze geliyorsun ya biriyle. Anlıyorsun, anlıyor. İkiniz de biliyorsunuz bunu. Tek kelime etmiyor, susuyorsunuz yalnız.
*Sakin Göllerin Kuğusuyduk




... Onu Beyoğlu'nda bir barda, yoğun bir sigara dumanının arasından seçmişti gözlerim. Sarhoş kahkahalar atıyordu. Bir torba dolusu bilye yere dökülüp de, sağa sola yuvarlanır gibiydi kahkahası. İlk kapkara saçlarını görmüştüm. Mekandaki bütün ışığı emen bir karanlık. Bazen öyle bir insanla kesişiyor ki yolun, ömrünün yarısını onsuz geçirdiğin için öfkeleniyorsun kendine.
*Şubat




... Gizliden gizliye seviyoruz üzülmeyi. Yeni mektuplar yazacak malzemeyi sağlıyor bize üzülmek. Genç Werther görse acır halimize. Öyle şelale duygularımız.Hormonlar damarlarımızda köpük köpük dolaşırken, Cemal Süreya'yı keşfetmişiz bir de. Sevda Sözleri. İnsanın ergenlikte kendine hiç acıması yok.
                       *Bir Dost





...Çıt diye kırılıyor iki insan. Bir vakit kaynadıkları yerden. Kimse duymuyor. Arabalar geçiyor sokaktan.Çocuklar koşuyor. Küfrediyor biri. Bir kadın camdan bağırıyor mahalle bakkalına: ''Kadir,iki ekmek!'' ''Tamam,abla! Hemen!'' Pof diye bir torba iniyor gökten yolun ortasına, başka bir kadın her gün aynı saatte çöp torbasını atıveriyor mutfağın camından. Kimse duymuyor o incecik kırılma sesini, hayatın gürültüsü patırtısı içinde. Bir tek ikisi.
* Kırıldık





... İçimden ''aile '' diye geçireceğim, ''mühim falan değil. Sosyologlar yanılıyor. Mühim olan annedir, o kadar.'' 
*Sarı Elmalar




SEL YAYINCILIK

5. Baskı
Temmuz 2015
138 Sayfa






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder