#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -2 : Kadın Sesleri

6 Ocak 2016 Çarşamba

Okudum Bitti -2 : Kadın Sesleri






              Bu senenin biten ilk öykü kitabıyla merhaba diyorum bu defa da. 


Kadına dair, kadın olmaya dair, en çok da zorluklara dair öykülerden, anlatılardan oluşan kolektif bir kitap Kadın sesleri.




'' Bu kitap keşke yazılmasaydı...

Kitap, kadınların sesleri çıkmadığı için yazıldı.
Ama KADIN SESLERİ çıksın diye de yazıldı.''

diyor arka kapak. 


Arzu Eti Polat , Aycan Türk, Aytül Hasaltun, Beste Yurtkal, Candan Selman, Çiğdem Keskinbıçak, Elif Kaptanoğlu Öncel, Elif Karaca,  Emine Ebru, Ezgi Demir, Fatma Burçak, Füsun Aymergen, H. Gizem Taş, Gözde Artıkaslan, Gülnaz Kızıldağ, Gülru Pektaş, Hülda Öklem Süloş, Kader Sevinç, Melike Aslı Şahinsoy, Melis Olçum, Mukadder Kayhan, Münire Özgencan, Neslihan yıldız, Özlem tüm, Raşel Rakella Asal, Rüya İnci, Sıdıka Sarpen Pabuçcu, Simge Üngör, Şirin Parkan, Vuslat Erkmen, Yaprak Zorlu ve Zeynep Esra 



tarafından kaleme alınmış, konusu kadın olunca , ülkemizde doğal olarak çoğu acıklı olan hikayeler içeren , mutlaka kendinizden bir şeyler bulacağınız bir kitap olmuş.




... Ambulans gitti. Polis gitti. Pencereler kapandı. Sokaktakiler dağıldı. Hava karardı. Sabah oldu. Dün dünde kaldı. Dün bir can daha aldı.

*Dün Bir Kadın Gitti 




... Tanrının biz dişilere sorgusuz sualsiz bahşettiği genital üçgenimizin toplumsal var oluşu: Kadın olmak, kadın kalmak, kadın yaşamak.


Üçgenin iç açıları toplamı, acılarımızın toplamından daha küçük. Çünkü iç açıların çarpımından çıkan sonuç, yüzümüze çarpılan bir tokattan daha matematiksel değerde.

* Vertigo




... Her dayaktan sonra üzerinde saatlerce oturup beni uzaklara uçurmasını umduğum ''sihirli'' halım maalesef havalanamıyor. 16 yaşında bir  kızı taşıyamamaktan utanıyor ama o da biliyor ağır olan ben değilim, yüklerim.

*Fasit



... Namusu sadece bizim bacak aramızda, kendi şerefinizde mi sanıyorsunuz? Babamız, oğlumuz ona buna sataşırsa, bizim şerefimiz zarar görmüyor mu sanıyorsunuz? Belki bizim namusumuz da sizin iki gözünüzün arasında. O tuhaf beyninizde. Kadın da namusunu temizlemeye kalkarsa?

*Kadın



... Geçmiş pek de geçmiyor aslında. Onunla yaşamaya alışman gerekiyor yalnızca. Yaşananları sırtlamam zaman alıyor.

*Blokaj



... Ben de zaman zaman dayak yiyordum. Saçım çekiliyor, boğazım sıkılıyor, sırtıma vuruluyordu. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Aslında canın yanıyor, tabii o da önemli, ama insana fiziksel şiddet uygulanınca asıl başka bir şey oluyor. Çok inciniyorsun. Ruhun inciniyor asıl. Farklı bir tür aşağılanma hissediyorsun. Çünkü o senin savaşabileceğin bir şey değil. O kadar yabancı ki... O kasar sert... O kadar erkek...

*Yoktu 




KAFE KÜLTÜR YAYINCILIK

Editör: Halil Gökhan
Mart 2015
154 Sayfa


2 yorum:

  1. Kadın konulu kitapları çok seviyorum. Öyküleri, hikayeleri. bu tarzda okuduğum biriki kitap vardı ve bunu da aklıma yazdım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Kitabı çok merak ettim, bana Pulbiber dergisini anımsattı. Onda da kadınlar üzerine yazılar var :))

    YanıtlaSil