#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -15 : Ruhu Olan Öyküler || Rosario Gomez A.

25 Ocak 2016 Pazartesi

Okudum Bitti -15 : Ruhu Olan Öyküler || Rosario Gomez A.





                     Herkese merhaba. Günün kitabı , misafir olduğum evin şeker kedicikleri eşliğinde Ruhu Olan Öyküler.


         Rosario Gomez 1958 Şili doğumlu bir yazar. Aynı zamanda Daha İyi Bir Dünya Yayınevinin kurucu. Bu kitap seri şeklinde yayınlanmış ve ülkesinde 90 gün liste başı kalmış. 



           
                  Tavuk Suyuna Çorba serisi tadında çoğu anonim öykülerden oluşuyor. Hepsini olmasa da büyük bir kısmını daha önce çeşitli yerlerde okumuştum. Tekrar okumak keyifli oldu. Diş doktoru randevuma giderken attım çantaya, moral olsun diye. :)  Öykülerin altında yazarında birkaç satırlık yazıları var. O öyküden çıkarılacak ders budur kıvamında notlar. Baskı, sayfalardaki süsler, bembeyaz kağıda basılmış olması, daha da keyifli hale getirdi. Yalnız benim kitabım da son sayfalarda baskı sorunları vardı, olsun. Okudum, bitti.





... Şu aptalca ideolojiyle eğitilmişizdir: ''tam olmak için hep bir şeylerimiz eksiktir... Her zaman ulaşılacak, elde edilecek, yerine getirilecek bir şeyler vardır.  Ve ancak o zaman bu şeyleri elde edip tamamlandıktan sonra; ancak o zaman elindekinin tadını çıkarabilirsin.'' Bu nedenle bize şöyle öğretilmiştir: ''Mutluluk, eksik olanın tamamlanmasını beklemelidir...'' ve her zaman bir şeyler eksik olduğu için (biz buna inanmasak bile birileri bizi buna inandırır) asla hayatın tadını çıkaramazsın.
*99 Çemberi



... Gerçek aşk, romantizmin, erotizmin ötesindedir. Daha çok, iki adanmış aşığın günlük çalışma ve ilgisiyle alakalıdır.
*Gerçek Aşk




...' Dostlar, bize güç ve uçacak kanatlar veren meleklerdir.''




GANJ YAYINLARI

Çeviren: Sırma Yalçındağ
1. Baskı Şubat 2012
160 Sayfa



2 yorum:

  1. tavuk suyuna çorba... bana neden bu kadar tanıdık geldi diyordum. kitabın ismine bittim; "ruhu olan öyküler" gerçekten çok mânâlı. ayrıca kedilerde çok, ama çok şirin. ^^
    kedi tutkunu biri olarak şu an neden bizim evde bu sevimliliklerden olmaz diye bir yandan yazını okurken içimden geçirmedim değil. her zamanki gibi birbirinden güzel sayfaların seslerini iliştirmişsin yazılarına Mehtap. emeklerine sağlık. :)

    YanıtlaSil