#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 115 : Uyumsuz || Veronica Roth

17 Eylül 2014 Çarşamba

Okudum Bitti - 115 : Uyumsuz || Veronica Roth





                            Herkese merhaba !  Okuma Şenliği okumalarım hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta içerisinde serinin diğer iki kitabını da bitirip yorumlamış olacağım.  Okumadan önce Açlık Oyunları ile kıyaslarım okurken , o kadar sever miyim diyordum ki illa kıyaslamak gerekirse ne yalan söyleyeyim şimdiden daha çok sevdim.  Merakla ve heyecanla okudum , okuyorum.  Kitabın sonunda filmden kareler yazan boş sayfalar var aldım ben mesajı :) 


                              Beatrice 'ın dünyasında toplum tercihlere göre şekillenen beş ayrı topluluğa ayrılmış durumda. Bilgelik ,Cesurluk , Dostluk , Dürüstlük ve Fedakarlık. 16 yaşına gelen her birey bir teste tabi tutulur ve ardından kendi seçimlerine göre topluluklarını seçmek zorunda kalırlar ve ailelerinden farklı  bir topluluğu seçerlerse , artık onlarla bağlarını hemen hemen koparmak zorunda kalırlar. Hiçbir gruba dahil olamayanlar da evsizler gibi yaşamaya mecbur kalırlar ve onlara da Topluluksuzlar denir. 


                               Beatrice seçiminden sonra kendisine Tris denilmesini ister , yeni bir hayat yeni bir isim.Kitap kapağında da denildiği gibi , ''Tek Bir Seçim seni dönüştürebilir.'' Okurken özellikle korkularıyla yüzleşmek zorunda kaldıkları bölümlerde ürperdim , yılanlar , akrepler, arılarla yüzleşmek zorunda kalsaydım kalp krizinden giderdim sanırım. Akıcı , kolay , keyifle okunan bir kitap. Keyifle okudum. Başta Tris ve Dört olmak üzere bir sürü sevilecek karakter var. Arada gıcıklar da yok değil.  Okuyun derim :) 




...  Sınav sonucu ne derse desin , her şey benim seçimime bağlı.
      Fedakarlık. Cesurluk. Bilgelik.
      Uyumsuz...



... Babam gücü elinde tutmak isteyenlerin, hep kaybetme korkusuyla yaşadığını söyler. Onun için gücümüzü , gücü istemeyenlere vermemiz gerektiğini iddia eder.



... Bazen geriye sadece ağlamak ya da gülmek kalıyor.


... Sanki üstüme başkasının derisini giymişim gibi kendimi rahatsız hissediyorum. Dikkatli olmazsam ölürüm. Topluluğumun liderlerine bile güvenemem. Oysa onlar benim yeni ailem.



... Ölüm bu işte - şimdiki zamandan geçmiş zamana geçmeye ölüm deniyor.







                                                             ARTEMİS YAYINLARI 

                                                            Çeviren : Uğur Mehter 
                                                            4. Baskı Mayıs 2014
                                                                  516 Sayfa
                         

4 yorum:

  1. ... Bazen geriye sadece ağlamak ya da gülmek kalıyor.

    Ağlayarak doğmak, komikliklerin verdiği neşeyle gülerek büyümek, büyüdükçe neşeli gülmeleri bir kenara bırakıp acıları içine hapsederek neşeliymiş gibi gülmeye devam ederken yine ağlatarak veda ettiren bir hayatın içinde güleriz ağlanılası yaşantıya.
    Şimdi insanlar bana gülebilir, gülsünler gülmek onlara iyi gelir! Çünkü gülmek üzüntüleri arkasında bırakarak neşe veren bir tedavi yöntemidir.

    YanıtlaSil
  2. İlk kitabı gerçekten güzel ben de çok beğenmiştim ama diğer iki kitabı okuyunca kesinlikle açlık oyunları değil dedim.Özellikle 3.kitapta her şy çok karışıyor.Bu ne diyorsun.Yine de güzel bir seri bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci kitap bitti gece , Kaygılarımızın Kışı bitince üçüncü kitaba başlayacağım :)

      Sil