#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-5 : Karanlıkta Kahkaha || Vladimir Nabokov

11 Ocak 2016 Pazartesi

Okudum Bitti-5 : Karanlıkta Kahkaha || Vladimir Nabokov





     Herkese merhaba. Uzun süredir okumak istediğim yazarlardandı Nabokov. Bu zevke erişmemi sağlayan sevgili Eylem 'e tekrar tekrar teşekkür ederim. Harika kitaplar okuyup, listeme onlarca kitap eklememi  sağlayan Eylem 'in blogunu büyük ihtimalle biliyorsunuzdur ama henüz keşfetmediyseniz buradan ulaşabilirsiniz. 



               Yazan Nabokov, çeviren Pınar Kür olunca kitabı sevmemek elde değil zaten. Üstelik sıradan bir konuyu işlemiş kitabın, bu kadar hoşuma gideceğini tahmin de edemezdim. Elimden bırakamadan okudum. Konu olarak zorlasam Türk filmi tadında bile diyebilirim.


Nabokov kitabı için :

'' Karanlıkta Kahkaha' da olabildiğince dürüst bir biçimde kendi görüşüme olabildiğince yakın bir dünya yansıtmaya çalıştım. Bu zalim bir dünya ise, o günlerde dünyayı zalim bir yer olarak gördüğüm içindir.'' 


demiş arka kapakta.





  İşte kitabın kısa özeti de böyle. Okurken türlü duygulara kapılacaksınız. Albinus 'a kızacaksınız, belki çok merhametliyseniz acıyabilirsiniz de. Ben öyle değilim. Nefret ettim daha çok. Aynı yolun yolcusu olan herkese aynı kaderi diledim ,kitabı bitirip baş ucuma koyarken. En kısa zamanda Nabokov 'un başka kitaplarını da okumak istiyorum.








... Her ne kadar bir insan yaşamının özeti, yosunla çerçevelenmiş olarak, bir mezar taşının üstüne kolayca sığarsa da, ayrıntılar her zaman hoşa gider.




... Yanlışlıklar, beceriksizlikler, arayışlar, düş kırıklıkları... besbelli bizimkine hizmet eden aşk meleği solak, kararsız, hayal gücünden yoksun biriydi.



... Kıza yakıştırdığı takma adlar zamanla küçük bir hayvanat bahçesi oluşturacak  gibiydi.



... ''Hayat dediğimiz fıkraya anlam kazandıran ölümdür çoğu kez.''


 




                                       İLETİŞİM YAYINLARI


                                           Çeviren: Pınar Kür
                                                5. Baskı 2014
                                                    223 Sayfa







      

2 yorum: