#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti: Amerikan Tanrıları || Neil Gaiman

24 Ocak 2020 Cuma

Okudum Bitti: Amerikan Tanrıları || Neil Gaiman




   

                Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı yine kıymetlilerimden. Neil Gaiman sevdiğim yazarlardan. Bütün kitaplarını okumak istiyorum. 

Okuduklarım:

Öyküler hakkındaki yazım burada ,

İskandinav Mitolojisi yazım burada  ,

Odd ve Ayaz Devleri yazısı burada  , 

Yıldız Tozu yazısı burada ,

Mezarlık Kitabı yazısı burada ,

Yokyer yazısı burada ,

Ara Dünya yazısı burada  ,

Anansi Çocukları yazısı burada ,

Kıyamet Gösterisi yazısı burada  ,

Doctor Who: 11 Doktor 11 Öykü yazısı burada. 



        

        Amerikan Tanrıları' nı uzun süredir okumak istiyordum. Hatta ilk almayı düşündüğüm Neil Gaiman kitabıydı ama almadım. Adını ilk duyduğumda tamamen farklı bir şey sanmıştım. :) Politik bir şeyler, o kadar yabancıydım Neil Gaiman'a o zaman. İskandinav Mitolojisi'nden sonra okumaya karar verdik. Kitap hediye o yüzden de çok kıymetli, bir de güzel bir not var kitabımda. Yani işte her açıdan kıymetli. 10. Yıl Edisyonu bendeki baskı. Bazı eklemeler varmış. Yazarın isteği üzerine. Sağ olsun. :) 

     Hapis cezası bitmek üzere olan Gölge bir an önce kurtulup eşi Laura  ile yeniden bir hayat kurma hayalleri kurarken eşinin öldüğünü öğrenir. Cenazeye gitmek üzere bindiği uçakta da Çarşamba (haftanın en sevdiğim günü😋 ) ile tanışır. Çarşamba çok ilginç şeyler anlatır ve bir iş teklifinde bulunur. Sonra mı? Ohoo... Unutulmuş tanrılar sahneye çıkıyor. 

      Mitoloji seviyorsanız zaten okumuşsunuzdur bu kitabı. Okumadıysanız okuyun, seversiniz.  Alttan alta güzel eleştiriler de var kitapta.  Yeni düzenin tanrıları internet, alışveriş merkezleri falan filan olunca bizim kadim tanrılar bu işe çok bozulmuşlar. Siz de Gölge ile birlikte Amerika'da tanrılar ve çeşitli mitolojik kahramanlarla asla sıkmayan bir yolculuğa çıkın gitsin. Tatlıydı kitap, çok severek okudum. 






''  'İçimde tuhaf bir his var,' dedi Laura'ya. Ona söylediği ilk şey bu değildi. İlki, 'Seni seviyorum' idi, çünkü eğer içtenseniz, söylemek için iyi bir şeydi ve Gölge içtendi.''


''Bütün gerçek savaşlar haklı olduklarından kesinlikle emin olan iki taraf arasında verilmiştir. Gerçekten tehlikeli insanlar, yaptıkları şeyi yalnız ve yalnız şüpheye yer bırakmayacak şekilde doğru şey olduğu için yaptıklarına inananlardır.''


''İnsanlar inanır, diye düşündü Gölge. İnsanların yaptığı budur. İnanırlar. Sonra da inançlarının sorumluluğunu almazlar; bir şeyler yaratırlar ve yarattıklarına güvenmezler. İnsanlar karanlığı doldurur; hayaletlerle, tanrılarla, elektronlarla, hikâyelerle. ''




İTHAKİ YAYINLARI

Çeviren: Niran Elçi
4. Baskı Ekim 2018

10. Yıl Edisyonu Ekleme ve Ek Metin Çevirileri: Alican Saygı Ortanca
708 Sayfa


3 yorum:

  1. çok severek okudum özellikle ortaya çıkan iskandinav tanrılarının kim olduklarını bulmaya çalışmak da çok hoşuma gitti..

    YanıtlaSil
  2. Baya kalınmış, gözüm korktu ama konusu da güzelmiş. Kararsızlık kötü 🤕

    YanıtlaSil
  3. This way my associate Wesley Virgin's autobiography starts with this SHOCKING and controversial video.

    Wesley was in the military-and shortly after leaving-he revealed hidden, "self mind control" tactics that the CIA and others used to get everything they want.

    As it turns out, these are the same secrets lots of famous people (notably those who "became famous out of nothing") and the greatest business people used to become rich and famous.

    You probably know that you use less than 10% of your brain.

    Mostly, that's because the majority of your brainpower is UNCONSCIOUS.

    Perhaps this expression has even taken place INSIDE OF YOUR very own brain... as it did in my good friend Wesley Virgin's brain around 7 years back, while driving an unregistered, beat-up garbage bucket of a vehicle without a driver's license and with $3 on his bank card.

    "I'm very fed up with going through life paycheck to paycheck! When will I become successful?"

    You've taken part in those questions, ain't it so?

    Your very own success story is waiting to be written. You just have to take a leap of faith in YOURSELF.

    Take Action Now!

    YanıtlaSil