#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti: Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç || Hüseyin Rahmi Gürpınar

8 Ocak 2020 Çarşamba

Okudum Bitti: Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç || Hüseyin Rahmi Gürpınar




            Kitap seven herkese uzun bir aradan sonra merhaba. 2019 çok tembel bir yıl oldu blog açısından. 2020'de önce geçen yıl okuduklarımı paylaşıp bitireceğim sonra da yeni okuduklarımı geciktirmeden paylaşacağım. Öyle umuyorum. :)

            Hüseyin Rahmi'den Gulyabani, Efsuncu Baba'dan sonra Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç'ı okudum. İlginç bir okuma oldu ve özel de. Ama diğer iki kitap kadar sevemedim. Sanki biraz fazla bilgi içeriyor gibiydi. 


       Halley kuyruklu yıldızının gezegenimize çarpacağı söylentileri halk arasında korkuya sebep olur, çeşitli söylentiler alır başını gider. Kahramanımız İrfan Bey de kadınlardan nefret ettiği için bilirkişi edasıyla toplantılar düzenleyip onları iyice korkutur.  İşte bana sıkıcı gelen kısımlar o konferans kısımlarıydı. Geçen seneden beri - geçen sene dediğim 2018- daha bir mektup sever olduğum için mektuplaşmalı bölümleri daha çok sevdim. Mahalle sakinlerinin konuşmaları da yer yer eğlenceliydi. 

    Geç oldu ama mutlu ve bol kitaplı bir yıl dilerim herkese.



          
''Bu  âna kadar şahit olduğumuz numunelere bakınca 'hak'kı kuvetin doğurduğu anlaşılıyor. Kuvvetli olan haklı oluyor. O derecede ki acizlere, zayıflara hakkı en kuvvetli olan dağıtıyor. Kuvvetlinin görüşü hak oluyor.''


''Hayalin lezzeti hakikate dönüşmesinde değil, o ilk şeklini daima korumasındanmış.''




TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI


Günümüz Türkçesine Uyarlayan: Ali Faruk Ersöz
2. Basım Temmuz 2018
150 Sayfa



1 yorum:

  1. Bu.tarz kitapları okurken insanalrın nasıl hiç değişmediğini görmek çok şaşırtıcı geliyor

    YanıtlaSil