#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti : 48 : Odd ve Ayaz Devleri || Neil Gaiman

25 Nisan 2014 Cuma

Okudum Bitti : 48 : Odd ve Ayaz Devleri || Neil Gaiman




         
                                      Aslında bu kitabın yorumunu 23 Nisan 'da yayınlayacaktım ama kısmet olmadı. Hatta kitabım , içimdeki büyümeyen çocuğa çok sevdiğim birinin hediyesi olan bebekle poz bile verdi. 



                                 Odd ve Ayaz Devleri kısacık , fantastik bir macera . Odd ; Norveç'te bir kasabada yaşayan babası ölmüş Viking bir çocuktur. Annesi başka çocukları da olan içkiye düşkün bir adamla evlenir ve şanssız kahramanımız Odd ormanda odun keserken sakatlanır , bu da iyice dışlanmasına sebep olur. Tüm bunlar olurken bahar da bir türlü gelmek bilmez. Bitmeyen kış yüzünden herkes sıkıntı içindedir.

                                  Ormanda olduğu bir gün bir tilki ile karşılaşır ve bir ayıyı kurtarır , gizemli bir kartalın da ekibe katılmasıyla , Odd hayal edemeyeceği bir maceraya atılır. Mitolojik kahramanlarla olan keyifli macerasını okumak çok güzeldi. Hem küçüklere hem büyüklere masal işte .:)  Nors mitolojisine yabancıyım ben diyorsanız da sıkıntı yok , her şey gayet net ve anlaşılır :) Kitabın içindeki görsellerde çok güzel.

                        
                                  Neil Gaiman okumalarıma mini bir masalla başladım ama hız kesmeden devam edeceğim , yetiştirebilirsem Okuma Şenliği için 1000 sayfa kategorisine uyarlamayı düşünüyorum. Bakalım sırada Kıyamet Gösterisi var sanırım.





... '' Bilge kişiler ne zaman susacaklarını bilirler. Sadece ahmaklar bildikleri her şeyi başkalarına anlatır. '' 





                                                          İTHAKİ YAYINLARI

                                                      Çeviren : Emine  Ayhan

                                                          1. Baskı Ocak 2013

                                                                   96 Sayfa





2 yorum:

  1. Bu kitabı merak ediyordum yorumlamanıza sevindim:) Ben de Neil Gaiman a "Anansi Çocukları" ile başladım. Şimdilik gayet keyifli gidiyor:)

    YanıtlaSil