#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti: Kadınlar Ormanı || Jennifer Clement

12 Ocak 2020 Pazar

Okudum Bitti: Kadınlar Ormanı || Jennifer Clement





       Kitap seven herkese merhaba.  Günün kitabı geçen sene sıkça görüp okumak istediklerimden biriydi. Yazarı ilk defa duydum, kitabı almam da en büyük etken çevirmeni Melisa Kesmez. 




         Kadınlar Ormanı'nda on iki yaşındaki Ladydi  başta olmak üzere  kadınların Meksika kırsallarındaki ormanda yaşadıklarını okuyoruz. Babaları çalışmak için gidip bir daha dönmeyen kızlarını korumak için anneleri, onları erkek gibi giydiriyor, çirkinleştiriyor, uyuşturucu kaçakçılarından korumak için saklamak zorunda kalıyorlar. Hepsi bu kadar bile şanslı değil. Kadın olmanın zorluğu coğrafyalar farklı olsa bile benzerlik gösteriyor üstelik kurgu da olsa gerçeklikten hiç de uzak değil ne yazık ki. Bu yüzden oldukça etkileyici bir okuma oldu benim için. 

      Noel Baba fotoğrafları için biraz geç kaldığımı düşünebilirsiniz. Ama bence Noel Baba'nın tam zamanı mayıs ayı. :)  O yüzden yaz kış yaşasın Noel Baba. Çünkü çok seviyorum.




''Orospu çocuğu, dedi annem defalarca, yıllarca. Asla onun adını ağzına almadı. O günden sonra babamın adı 'orospu çocuğu' kaldı. '' 



''Kayıp bir kadın yağmur fırtınasında su yolunda akıp giden yapraklardan biridir sadece...''



SEL YAYINCILIK

Çeviren: Melisa Kesmez
1. Baskı Mayıs 2019
208 Sayfa




1 yorum:

  1. Geçen seneden beri listemde olan bir kitap. Çok merak ediyorum. Ve bu sene alacağım inşallah.
    İyi geceler :!)

    YanıtlaSil