#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 53 : Kıyamet Gösterisi || Neil Gaiman & Terry Pratchett

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Okudum Bitti - 53 : Kıyamet Gösterisi || Neil Gaiman & Terry Pratchett


ithaki yayınları



                                             Öncelikle şu kapağın güzelliğine bakar mısınız ? Çok şeker değil mi? 


                                              Queen hayranı bir iblis (Crowley) ve sahaflık yapan bir meleğin ( Aziraphale)eğlendirici , fantastik macerasını okumak harikaydı. Bu harika yolculuk şeytanın oğlunun doğmasıyla başlar. Satanist bir rahibe tarafından hastanede karıştırılan bebek , Âdem Young adını alır ve normal bir aile ile büyür. Kendilerine ' Onlar ' diyen bir çocuk çetesinin mensubudur. Yani kıyameti başlatması gereken çocuğu zaman daralınca bulmakta zorluk çekerler. Cennet ve Cehennem 'in beklenen savaşı yaklaşırken , Nostradamus gibi kehanetleri olan, tek kopyası bulunan Cadı Agnes Çatlak 'ın Dakik ve Kat'i Kehanetleri kitabı sayesinde , gerçekleşen kehanetlere de tanık oluyoruz. 


                                              Kıyamet habercisi olan Mahşerin Dört Atlısı da sahnede yerlerini alıyorlar. Ölüm , Kıtlık , Kirlilik ve Savaş. Cadı olan Anathema , Cadı Avcısı ve çırağı, Âdem ve Onlar çetesi , içinde iyilik barındıran iblis Crowley ve onun tabiriyle kendisini sevdirecek kadar piçlik barındıran Aziphale , Tanrının sesi Metatron, cehennem dükleri,prensi ve dahası. Bol karakterli bir maceraya hazır olun.






                   Bu arada Crowley ve Azipaphale 'in çaktırmasalar da dostlukları çok keyifli. Eğlenceli , mizah yüklü ,dolu dolu bir kitap. Anlatılmaz okunur :) Neil Gaiman ve Terry Pratchett birlikte yazmışlar. Kitabın sonunda yazılış hikayesi ve yazarlarımızın birbirleri hakkındaki  eğlenceli yazılarına da yer verilmiş. Çok şekerler. 








...  Tarihteki pek çok zafer ve trajedinin insanların özünde iyi ya da kötü olmasından değil, insan olmasından kaynaklandığını bilmek, insanları anlamaya yardımcı olacaktır.






...  Crowley zaman geçtikçe , doğal kötülük ortamı içinde göze çarpacak şeytani işler uydurmakta güçlük çekmeye başladı. Son bin sene içinde kimbilir kaç sefer Aşağı 'ya şuna benzer bir mesaj göndermek  geçmişti içinden : Bakın, artık boş versek de olur, Cehennem 'in yedi katını kapatıp buraya taşınalım; onlara , kendilerinin zaten yapmadığı hiçbir şey yapamayız, ki onlar bizim aklımızın ucundan bile geçmeyecek şeyler yapıyorlar ...





... Kendine Satanist diyen öyle insanlar vardı ki, Crowley 'nin sinirden kıvranmasına sebep oluyorlardı. Yalnızca yaptıkları şeyler yüzünden değil, her şeyin suçunu Cehennem 'e atmaları yüzünden. Hiçbir iblisin bin sene geçse bile tasarlayamayacağı mide bulandırıcu fikirler, ancak eksiksizce çalışan bir insan beyninin icat edebileceği karanlık , anlamsız kötülükler buluyorlar, sonra da 'Şeytana Uydum' diye bağırıyorlardı ve mahkeme bunu hafifletici sebep sayıyordu. Halbuki işin özü, Şeytan 'ın kimseye bir şey yaptırmamasıydı. Buna gerek yoktu ki.


... ''Şer asla uyumaz , Erdem de her daim tetiktedir.''




... '' Hep merak etmişimdir,'' dedi Brian, '' neden onlara tanımlanamayan uçan nesne diyorlar ?Onların uçan daire olduğunu herkes bilir. Demek istediğim , o zaman tanımlanmış uçan nesne olmaz mı onlar ?''







                                   
                                                            İTHAKİ YAYINLARI 
                                                      
                                                              Çeviri : Niran Elçi

                                                               2. Baskı Mayıs 2012

                                                                        410 Sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder