#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 23: Sibop || Başar Başarır

16 Şubat 2017 Perşembe

Okudum Bitti- 23: Sibop || Başar Başarır





                Kitap seven herkese yeniden merhaba. Başar Başarır 'ın okuduğum ilk kitabı, kendisinin de ilk romanıymış. Hikaye kitaplarını da okumak istiyorum. 2004 yılında Saik Faik Hikâye Armağanı 'nı, 2014 yılında da Yunus Nadi Öykü Ödülü 'nü kazanmış. 


              Cihangirli , ''acemi kolpacı'' Orhan'ın romanı Sibop. Zaten adı geçen Sibop da kendisi. Hukuk eğitimi almış, hayatta da giriştiği işlerde de pek dikiş tutturamamış biri Orhan. Akıllara zarar ablası Nebahat ile birlikte yaşamakta. O ablanın depresif ruhunda da kendimden bir şeyler buldum. :) Bir de halası var. O tam alem. Orhan bir gün evlenmeye karar verir, hatta vermez pat diye evlenir. Hanım kızımız da Aslı. Gizemli miras işleri var. 


          Aslı 'ya bir kısım hissesinin miras kaldığı tarihi tiyatro binası sayesinde başları beladan kurtulmaz. Tarihi tiyatronun kuruluş yıllarına da gidiyoruz. Geçmişle günümüzü dönüşümlü anlatan kitabın dili çok tatlı. Bildiğiniz gündelik konuşma dili ama sebebi var. Çoğunluğu Aslı yüzünden. :) Hem güldüren, hem hüzünlendiren, biraz şaşırtan, yok artık dedirten cinsten tatlı bir kitaptı severek okudum. Tüm bunları yaparken altan alta dokunduruyor da. Tarihi bir bina, aç müteahhitler, çakal avukatlar, mafya, para için, çıkarlar uğruna bozulan ilişkiler...






... Her ilk buluşma da yok mudur ufak bi kandırmaca çabası, çoğu kez becerilemeyen...


... Bi ''zaten''de neler gizlidir bilir misiniz? Bütün sorulmamış hesaplar. Ses çıkarılmamış hatalar. Hoş görülmüş, görmezden gelinmiş, katlanılmış her türlü yanlış. Sonradan ortaya çıkan mahsurlar... Kapı aralığında komşu teyzelerden öğrenilen ve kişiyi kıskançlığa boğan bi dedikodu. Zaten demek, doldum ben demek. Zaten demek, geçen gün yediğin haltı daha unutmadım demek. Zaten demek, alakasız mevzuları bi araya getirip başından aşağı şimdi boşaltıyorum demek. Görülecek hesabımız var, hiçbirini unutmadım, bana yutturamazsın... Sen zaten.
    

... ''Bu memlekette ağzını korkmadan açabileceğin tek yer hususi dişçidir. Çenesini tutamayan daima kaybeder.''



... Sağlam bi klişenin yerini hiçbi şi tutmaz.



... Hasret iyi bi şiy değil de , gidermesi tatlı oluyo.



...Ömrümce maruz kaldığım en sert terörü  yaşıyorum, bildiğim hiçbi numara bu sahnede işime yaramıyo. Gözyaşı denen uzun namlulu suikast silahı delip geçiyo kalbimi, vuruluyorum.



... İnsanlar değişmez değildir. İnsanlar değişir, değişiyo da. Ama sadece kötüye gidiyolar. 



... Mutsuz erkekler daha evliymiş.




CAN YAYINLARI

1. Baskı Ocak 2017
327 sayfa


        

2 yorum: