#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 81 : Sayılarla Dünya || Mitchell Symons

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Okudum Bitti - 81 : Sayılarla Dünya || Mitchell Symons


yabancı




                                                Okudum , bitti diye başlık attım yine ama bu öyle hop okudum bitti , Artık hatırlarım hep diyebileceğim bir kitap değil. Yoğun bilgi bombardımanına tutulacağınız , keyifle okuyacağınız , eğlenceli bir kitap. Kitaplığımın en kolay ulaşılacak yerinde olacak , mutlaka sık sık elime alıp , tekrar göz gezdireceğim. Bir de 'ilkler ' kitabı olsa yanında bütün bilgi yarışmaları korksun benden :) Yarışma severlere tam bir kaynak :)



                                               Yirmi sekiz ayrı kategoride sayılarla dünyayı  , aklınıza gelebilecek bir çok yönden mercek altına yatırmış kitabımız. Şaşırtıcı , eğlendirici birçok bilgi içeriyor. Çok sevdim.



           Birkaç örnek vereyim ;


... 20
Dünya üzerinde , nüfusunun yarısından azının okuma yazma bildiği ülkelerin sayısıdır.


... 58
Evlilik dışı bir ilişki yaşamış olduğunu itiraf eden Türklerin yüzdesidir. Bu sıralamada ilk 5 'e giren diğer ülkelerin tamamı ise İskandinav ülkeleridir.


... 294
Eğik duran Pisa Kulesi 'ndeki basamak sayısıdır.


...171
Süveyş Kanalı 'nın kilometre cinsinden uzunluğudur.



... 1792
Eyfel Kulesi'ndeki merdivenlerin toplam basamak sayısıdır.



... 4132
Nil Nehrinin mil cinsinden uzunluğudur.


... 1.7
Her saniye dünya üzerinde gerçekleşen ölüm sayısıdır.


... 152
Neil Armstrong'un Ay 'da geçirdiği toplam saattir.



                Mark Wahlberg 'in üç meme ucu , Hitler 'in tek testisi varmış. Bize ne demeyin , bulunsun aklınızda:) Stephen King 'in askerlikten muaf olma sebepleri: düztabanlık, kusurlu görme, yüksek tansiyon ve kulak zarı iltihabıymış. Kuzey Fransa 'da 1957 yılında yaşanan büyük don olayı sebebiyle o yıl 11 kasa Chablis şarabı üretilebilmiş. Hani olur da elinize geçerse köşeyi dönersiniz :) 


             




                                            YABANCI YAYINLARI 

                                        Çeviren : Şeniz  Kurultay
                                                 Haziran 2014
                                                    288 Sayfa


3 yorum:

  1. çok hoşsunuz:)) eğlenceli bir yazı olmuş teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  2. böyle kitaplara bayılırım ilk dikkatimi çeken bu kitap oldu :)) sevgiler...

    YanıtlaSil