#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 93 : Boş Koltuk || J. K. Rowling

24 Temmuz 2014 Perşembe

Okudum Bitti- 93 : Boş Koltuk || J. K. Rowling



doğan kitap



İki gündür okunup biten kitapları yazmaya bile üşeniyorum , sıcaktan beynim bile uyuşuk vaziyette. Okuma Şenliği kapsamında okudum bu kitabı. Hem de hiç okumadığım bir yazar kategorisi için. Evet , şaşırabilirsiniz. Harry Potter okumadım henüz , ufak bir kendimle inatlaşma meselesi yüzünden almadım ,okumadım. Ama bu okumayacağım anlamına gelmiyor :) Hem böylece Boş Koltuk kitabıyla tanışmış oldum yazarla . 



Yazarın okuyup ,bilip , yüksek beklentilerle kitabı okuyanlar genelde hayal kırıklığına uğramışlar. Hem duyduğum tepkilerden hem de beklentimi çok yüksek tutmadığım için çok hayal kırıklığına uğramadım. Bol karakter içeren , iç hesaplaşmalar , hırslar, korkular eşliğinde bir kasaba öyküsü. Film olsaydı izlemezdim. Yani diziyi de izlemem :)


Barry Fairbrother 'ın erken yaşta  ,aniden ölmesiyle Belediye Meclisi 'ndeki koltuğu boş kalır. Yerine birinin geçmesi gerekmektedir ve sıradan bir kasaba olan Pagford 'da koltuk sevdasıyla , zaten var olan bir fikir çatışması sebebiyle işler iyice kızışır. Oldukça gerçekçi bir kitap olmuş. Neredeyse bütün kasaba halkı hakkında iyi kötü bir şeyler öğrenip , sırlarına tanık oluyorsunuz.  Çok acıtan , üzen detaylarda var. 


Bir sürü karakter var demiştim. Bakalım :  ( Barry Fairbrother , karısı Mary ,çocukları , Gavin ( ki en sinir olduğum karakterler listesinde üst sıralarda ), sevgilisi Kay ,kızı Gaia ,  Mollison 'lar ( Shirley, Howard  , oğulları Miles karısı Samantha , kızları... ) Colin Wall , Tessa Wall oğulları Stuart yani Şişko , Jawanda 'lar yakışıklı Vikram , karısı Parminder , Suhkvinder ve kardeşleri , Krystal Weedon , bağımlı annesi Terri , zavallı kardeşi Robbie ve en sevdiğim karakter Andrew ( yer fıstığı ) , iğrenç ötesi babası Simon Price , ezik annesi Ruth , zavallı kardeşi Paul. 


Bu kitapta nefret edilecek çok karakter var.  Yaşanan koltuk kavgasından , sınıf ayrımından çok karakterlerin hayatlarına odaklı , bu yüzden başlarda biraz kafa yoran , ağır ilerleyen ama  yazarından bağımsız değerlendirirseniz okunabilir bir kitap.





doğan kitap





... '' Münhal mevki'' diye yineledi Howard. '' Bir Belediye Meclisi üyesinin ölmesi sebebiyle koltuğunun boşalmasına deniliyor. Uygun terim bu. ''



... Münhal mevki boş bir koltuk olarak değil, bir sihirbazın olasılıklarla dolu cebi gibi görünüyordu onlara.



... İnkâr edilenler, söylenmeyenler, gizlenenler ve üstü  örtülenler.



... İnsanın kalbinin kabullenmeyi reddettiği şeyleri beyninin bilebilmesi tuhaftı.



... Kendi çocuğundan hoşlanmamak diye bir şey olmazdı. İnsan istediği gibi olmasalar da çocuklarını sevmeliydi; akrabalık bağı olmasa sokakta yanından bile geçmek istemeyeceğiniz tipler de olsalar sevmeliydi.



... Tessa , insanın kalbine hayatta olan çocuklarının minik hayaletlerinin  yerleşmesinin ne kötü olduğunu düşündü ; çocuklar büyümelerinin sürekli bir matem hissi yaşattığını asla bilemezlerdi, bilseler de bundan nefret ederlerdi.










DOĞAN KİTAP

Çeviren : Dost Körpe
1. Baskı
Mart 2013
592 Sayfa

13 yorum:

  1. ben de aldım bunu , şu 5 tl kampanyasında ama şimdi benim velet okuyacakmış, sonra alırsın diye rest çekti, el mahkum peki dedim :)Bu arada foto oldukça orjinal :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım , bakalım beğenecek mi küçük bey :)

      Sil
  2. Bu kitapla çok sık karşılaşıyorum ve yazarından dolayı en kısa zamanda okumayı düşünüyorum. Ben de Harry Potter'ı okumadım ama filmlerini izledim ve yazarın muhteşem olabileceğini düşünüyorum. Umarım beklentilerimi yüksek tutup da hayal kırıklığına uğramam :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de bu kitabı yaz şenliğine koymak için çok uğraştım uygun kategoriyi bir bulamadım. =) ciltlisini de hiç görmemiştim şaşırdım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harry Potter okusaydım ben de zorlanırdım ama o zaman da zıt anlamlılar kategorisine koyar İçi Sevda DOLU Yolculuk ya da Kötülük DOLU Adam kitaplarından biriyle okurdum sanırım :) Ben bir önceki indirimlerden birinde aldım D&R 'dan 9.90 'a.

      Sil
  4. Ben de 5 tl kampanyasından aldım:)) ama yorumunuzdan sonra bekleteceğim kesinleşti. Yavaş giden bir kitap şu anki okuma hızımla rahat bir ay sürer benim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz erteleyin o zaman ama belli olmaz ,biraz da zevk meselesi.

      Sil
  5. Güzelmiş,tanıtım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Bende geçen yıl okumuştum, yorumlarına katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Harry Potter serisini defalarca bitirmiş biri olarak bu kitabı okumadığımı itiraf etmeliyim... Görselliğin harika resim 10 numara 5 yıldız :) en kısa sürede okuyacağım... bende bloguma beklerim... senin kadar yoğun bir şekilde olmasa da kitap okumaya çalışıyorum...
    hanesuscehersey.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil