#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Denenmiş Dökülme, Kırılma Karşıtı Saç Uzatma Yöntemi : Sığır İliği Kürü ( Kemik İliği Kürü Nasıl Yapılır ? )

21 Mart 2014 Cuma

Denenmiş Dökülme, Kırılma Karşıtı Saç Uzatma Yöntemi : Sığır İliği Kürü ( Kemik İliği Kürü Nasıl Yapılır ? )





                                              Rapunzel kıvamında olan saçlarımı kestirip , pişman olmuştum. Bir arkadaşımın sığır iliği kürü hem yeni saç çıkarıyor hem çok uzatıyor  demesiyle  - sanırım Suna Dumankaya 'dan duyup denemiş - önce iğrenç olur mu acaba ? dedim , sonra ne kadar iğrenç olabilir ki dedim. Ben ki dünyada en nefret ettiğim , kokusunu duyunca başımı döndürüp , midemi bulandıran sirke kokusuna bile dayanabiliyorum diye kendimi motive ederek denemeye karar verdim.


                                       Öncelikle etkilerinden bahsedeyim ;

                         Saçlarım normal hızından çok daha fazla uzadı , çok parlak , yumuşak ve sağlıklı görünüyorlaar. Dökülmeyi biraz azalttı. Henüz yeni saç çıkartma kısmını gözlemleyemedim. ( Sarımsak karıştırılmış şampuan da kullanıyorum. ) 


                                        Yapılışı :

                                    150-200 gr sığır iliğini ( buradaki kasap bile sorunca saç bakımı için mi diye sordu ) 




                                    Benmari usulü , yani kaynar su olan başka kaba oturtup , arada karıştırarak mümkün olduğunca eritiyoruz. Ben arada tenceremi çıkartıp iyice ezip , geri koydum ocağa. Tamamen eriyince süzüp , ılıtıyoruz. (Bu arada kasabınız güzellik yapıp iliği tamamen çıkartıp vermezse , yani kemiği kırıp öylece verirse dolma oyacağı ile iliği kolaylıkla çıkartabilirsiniz. )


saç uzatma


Ilıdıktan sonra içerisine saç bakım için kullandığınız yağlardan kafanıza göre karıştırabilirsiniz. Ben Doa Kozmetik yağlarının mudavimi olduğum için her türlü yağ bulunur bizde. Çörek otu yağı , hindistan cevizi , koku rahatsız etmeyecekse sarımsak yağı ve tüm kokuları bastırmak için aromatik bir yağ ekleyebilirsiniz.




Ve son olarak da efsaneyi ampüllerden karıştırıyorsunuz. Ben hepsinden koydum :)


Karışımımız bekleyince katılaşıyor. Cam kavanızda buzdolabında muhafaza ediyorum ve kullanacağım zaman alıp , eritip özellikle saç diplerime masaj yaparak uygulayıp , streç filmle sarıp , saç kurutmayla ısıtıp , boneleyip en az iki saat bekleyip , sarımsak karıştırdığım doğal şampuanımla yıkıyorum. Ben Organicum kullanıyorum ve çok memnunum. 10 günde 1 uyguluyorum. Aralarda da Organicum 'un bakım maskesini kullanıyorum. Tavsiye ederim. 


 Sağlıklı günler :) 



Ayda ortalama 3 cm uzama elde ettiğim bemiks ampul takviyeli sinameki kürümün fotoğraflı sonuçları için yazıma bakabilirsiniz. Sinameki Kürü 

16 yorum:

  1. Ben de bu soeunu yasiyorum :( neler denedim en son serum kullandim. Bir cesaret bunu uygulayacagim

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süt ile kaynatıp öyle karıştırıyorum sarımsağı , koku olmuyor.

      Sil
  3. Bu maskeyi yapmaya devam ediyor musunuz ve saç çıkartmada etkisi oldu mu ? Bir de kokusu nasıl :)))

    YanıtlaSil
  4. Saç dökülmesi,kepek sorunu,saç kırılmaları,saç yanması saf saç bakım yağıyla tarihe karışacak %100 saf kendi imalatımız olan bakım yağı ile hayalinizdeki saçlara kavuşacaksınız..Düzenli kullanımda tekrar saç oluşumunu destekler...
    bilgi için mesaj atın .mutlaka alın kullanın farkı sizde görün bayanlar ben kullanıcıyım

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009526309862

    YanıtlaSil
  5. Mrb,bende sizdn görüp yaptım ama sürerkn bile kapkatı oldu saçlarım.elim girmiyor resmen.bu normal mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar sonra cevap yazan blogger der ki: Özür dilerim gecikme için. Evet katılaşma oluyor.

      Sil
  6. bu vitaminleri yağları koyup hepsini koyuyosunuzya hani kullanıma hazır haldeyken buzluğa atıyorsunuz değilmi. hepsin karışık olduğu için etkisini öldürmüyormu buzlukta kalması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. İçinize sinmiyorsa minimal ölçülerde yapabilirsiniz. Ben bu şekilde kullandım.

      Sil
  7. Sinaneki kürü ile uygulamak istiyorum. Saçlarım çok yorulur mu ? Yok yorulmaz dersen ikisini yapma zamanını nasıl ayarlamak gerek ?

    YanıtlaSil
  8. Sinaneki kürü ile uygulamak istiyorum. Saçlarım çok yorulur mu ? Yok yorulmaz dersen ikisini yapma zamanını nasıl ayarlamak gerek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinameki hafif dökülme yapabiliyor onu tamamlayıp ara verip deneyin derim ben.

      Sil
  9. Merhaba faydasi oldu mu ?

    YanıtlaSil
  10. Sığır iliği hazır satılan kardan kullansam etkili olurmu çok dökülüyor saçlarım yoksa kasaptan mi alıp yapayım çok tiksindirici bir durum sin çare teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil