#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 24: Cellat || Cihan Erdem

6 Mart 2014 Perşembe

Okudum Bitti - 24: Cellat || Cihan Erdem

                


Ephesus Yayınları




                                              Konusunu okuduğumdan beri fırsat bulup  okumak için sabırsızlandığım kitaplardandı. Yarım kitapların bitmesini bekledim ve elime alır almaz bitti. İlk kısmı , daha doğrusu tarihi kısmı , Cellat'ın hikayesini daha çok sevdim. O yüzden ilk yarı su gibi aktı , bitti. 



                                            Esrarengiz adam olarak adı geçen karakterin bir sahaftan kendisi için önemli olan ve uzun zamandır aradığı Cellat kitabını almasıyla başlıyor maceramız.  İçindeki öldürme arzusunu bastırmak için , Yavuz Sultan Selim döneminde cellatlık müsabakalarına katılıp , Cellat olmaya hak kazanan İsa 'nın hikayesini , esrarengiz adamla beraber okuyoruz.  Aynı zamanda esrarengiz adamın , esrarengiz dünyasını da merak ediyoruz.  


                                       İlerledikçe Yavuz Sultan Selim 'in dünya tarihi için nasıl önemli olduğunu görüp , şaşırıyoruz. Kısmen bugünü , geçmişi ve geleceği birleştiren , hem tarihi , hem fantastik , ilginç bir kitaptı. Dediğim gibi ilk kısımları daha çok sevdim. Yazarla ilgili bilgileri okuyunca (engellilere yardımlarından dolayı ) , sempatim daha da arttı. 







... İki buçuk  metrelik boyuyla insanların arasında  yürüdüğünde her yerden farkedilebiliyordu. Boyuyla orantılı olan ağırlığı üç yüz kiloyu aşkındı. Vücudunda bir parça yağ bulunmasın diye sürekli spor yapar ve ağırlık kaldırırdı. Eğer kasları ve vücudu şekilli olmasaydı tamamen bir yaratığa benzeyecekti ama o her ne kadar korkunç bir yüze sahip olsa da , atletik fiziği düzgündü. Asıl ürkütücü olan şey, kafasındaki düşüncelerdi. Öldürmenin nasıl bir duygu olduğunu merak ediyor ve kanın tadını almak istiyordu.


... Hanedean ailesi yıllardır aile fertlerinin kutsal olduğuna inanıyordu. Onlardan birinin infazı olacaksa bile bu, kan dökmeden olmalıydı.


...  Ne kadar güçlü olursak olalım ruhumuz ufacık bir sevgiye muhtaçtır, bir tondan bile daha ağır olan hayvanlar sırf başları okşandığı için evcilleşebiliyorlar, diye geçirdi içinden Derviş.


... '' İnsan, kaybetmeden sahip olmanın farkına varamaz...''


... '' Çocuklar , su hassas bir kalbe sahiptir. Dini , dili , ırkı, Düşüncesi, karakteri ,rengi ve mezhebi ne olursa olsun bu ve benzeri değerleri hiç düşünmeden  bünyesine kabul ediyor. Suyun tepki verdiği tek şey şiddettir. Eğer ona şiddet uygulamaz ve yumuşak davranırsanız asla sizi yarı yolda bırakmaz. Gerekirse sizi bağrına basar ve başının üstünde taşır. Ama ona zor kullanıp sert yaklaşırsanız sizi derinliklerine alarak cezalandırır. ''


... ''... dil mantığın esareti altında olduğu sürece kalp, duruma müdahale edemez.. ''






                                          
                                                     EPHESUS YAYINLARI

                                                        1. BASKI  2014
                                                          287 SAYFA

                                      SATIN ALMAK İÇİN : KİTAP SİHİRBAZI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder