#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 141: Naftalin Kokulu Yıllar 90'lar

22 Kasım 2018 Perşembe

Okudum Bitti- 141: Naftalin Kokulu Yıllar 90'lar





              Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı adıyla kalbimi çalanlardan. 90'lar ne güzeldi, değil mi? İşte bu kitapta da 65 ayrı kişinin 90'lı yıllarına konuk olma fırsatı buldum. 

          Severek okudum, bazıları tebessüm ettirse de çoğu hüzün verdi. Belki eskiye duyulan özlemden, belki de benzer yaşanmışlıkların varlığındandır. 

           Her yazının sonunda, yazarın 90'larla ilgili;

En sevdiği şarkı/türkü,
En sevdiği dizi/film,
En sevdiği Tv programı,
En sevdiği nesne 
   sorularına verdikleri cevaplar da vardı.

En sevdiğim şarkı diye düşününce zor gelmişti okurken ama sanırım Haluk Levent Yollarda Bulurum Seni olabilir. Onun dışında (sanırım en uzun süre ve kesintisiz sevdiğim şarkıcı Haluk Levent, lisede bile Beşiktaş posterlerimin yanında hep bir Haluk Levent olurdu) 90'larda pop da güzeldi. Neyse gidip Haluk Levent dinleyeyim. Haluk Levent'le büyüyüp, yaşlanmışım. :D Şu ara en sevdiğim Haluk Levent şarkısı 'Hadi Gül' ama başkası söylüyor.

En sevdiğim film yine zor. Kolaya kaçayım dizi seçeyim: Bizimkiler. Rahmetli dedemle beraber izlerdik. :( 

En sevdiğim Tv programı ne olacak canım çizgi filmlerdir: Tsubasa, Şeker Kız Candy falan. :) Alf'i de severdim kediciği yemeye çalıştığı zamanlar harici.

En sevdiğim nesne de gazoz kapakları ya da taso ya da kemik bilyeler(biz öyle diyorduk sanırım) olabilir. Ya da küçük metal arabalar. Birkaçı hala duruyor olabilir. Erkek çocuğuymuşum, haberim yokmuş. :) Bir de ne kararsızım ya. :) 

          


'' Bende mi bir gariplik var, yoksa sizin için de öyle mi? Hüznü hatırlamaz mısınız? Unutur musunuz size yapılanları? Çaresizliklerinizi yaşanmamış mı sayarsınız yoksa?''


''Bırakın beni sobanın isli sıcağının yanına; üzerindeki ıslak çamaşırların çıkardığı su sesi ile uyuyakalayım oracıkta. Özgürce top oynayayım sokaklarda. Komşunun camını kırayım yanlışlıkla! En büyük günahım bu olsun...''


''Bir kasetçalar gibi şu hayatın da keşke başa sarma ya da silme tuşu olsa...''
*Tülay OĞUZVEREN/ Komşu Ev




SIFIR YAYINLARI

1. Baskı Temmuz 2018
304 Sayfa



3 yorum:

  1. Yazınızı okurken yine gittim o yıllara. Bu arada kemik bilyenin sizde ne işi var, hadi onu anladım Tusubasa ne? Onlar bizimdi :)

    YanıtlaSil
  2. Haluk Levent dinleyerek büyümüşsündür de yaşlandım deme. Gençsin hala genç :) l

    YanıtlaSil
  3. Kitabi nerden aldiniz acaba?

    YanıtlaSil