#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 132: Hastalık || Onur Gürleyen

6 Kasım 2018 Salı

Okudum Bitti- 132: Hastalık || Onur Gürleyen





                Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı yine ilk defa okuduğum bir Türk yazarlardan biri olan Onur Gürleyen'in kaleme aldığı distopik bir eser olan Hastalık. Hem yeni yazarlar keşfetmeyi sevdiğim için hem de bu yeni yazarlar Türk olunca çok sevindiğim için çok keyifli bir okuma oldu benim için.


               Herkesin mükemmel bir hayat yaşadığı (olmayan) bir ülkede, ne olduğu bulunamayan 'Hastalık'ın ortaya çıkmasıyla bir anda tüm düzen bozulmaya başlar. Bu hastalık kısa sürede salgına dönüşür. Ve tüm o kusursuz düzen bozulur. Tam bir kaos ortamı oluşur. Ve hastalığa yakalananlar garip bir şeye dönüşürler. Yeni ortaya çıkan bu türle var olan insan ırkı arasında kıyasıya bir savaş başlar. 

          Anlatımı çok güzeldi. Merakla, güzel bir film izler gibi okudum. Düzen eleştirileri, yarattığı dünya çok güzeldi yazarın. Başlarda okuduğum bir cümle  bana Ursula K. Le Guin'in yakın geçmişte okuduğum bir öyküsünü hatırlattı. Sonra Mülksüzler kitabı konuk olarak sahneye çıkınca, yazarın da bir sevgisi olabileceğini düşündüm. Çok tatlı oluyor böyle daha önce okuduğum kitaplarla, karşılaşınca. Kısaca okursanız ve türü seviyorsanız beğeneceğinizi düşünüyorum.





''Herkes birbirini görmezden geliyordu, artık kural buydu. Bela istemiyorsan konuşmamalıydın.''


''İnsan korkmalı, sizi büyük işler yapmaya sevk eden şey budur.''


''Alışmak, genellikle kaybetmekten önce yapılan son hataydı.''


''Acının bitmeyeceğini kabul et, yalnız bu şekilde daha az mutsuz olabilirsin.''


''İnsan ölümü tam bir ölüm değil gibi, diye düşündü. Ölüm dediğin geride kalanlarda bırakılan bir intiba sadece, kalbi kan pompalamayı ve beyni düşünmeyi bırakan için endişelenecek bir şey yok.''



''Unutmak istediklerinizi asla unutamazdınız.''         





NOTABENE YAYINLARI


1. Baskı 2018

228 Sayfa 

1 yorum:

  1. Konusu ilgimi çekti. Film tadında olduğu anlatımından çok belli. Okumak isterim ben de.

    YanıtlaSil