#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 86: Bir Kedi, Bir Adam, İki Kadın || J. Tanizaki

5 Temmuz 2018 Perşembe

Okudum Bitti- 86: Bir Kedi, Bir Adam, İki Kadın || J. Tanizaki





           Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı Japon bir yazardan. Hem farklı ülkelerin edebiyatlarını okumayı seviyorum hem de Jaguar Kitap son dönemlerde ayrıca sevgimi kazananlardan. Juniçiro Tanizaki de ilk defa okuduğum yazarlardan. Diğer kitaplarını da okumak istiyorum. Bir de Can Yayınları Cuniçiro olarak yazmışlar yazarın adını, Jaguar Juniçiro olarak. Herkes yazarın baş harfini kendi adıyla uyumlu yazmış. :)) 





            Kitabı alma sebebim yukarıdakilere ek olarak Sabit Fikir'in 2017 listesinde görmüş olmam ve kedili ismiyle dikkatimi çekmesi. Kitabı ve yazarı şöyle bir inceleyince 1936 yılında yazılmış olduğunu gördüm. 

               Kedi sevgisini saymazsam hiç hoşlanmadığım Şozo'nun yeni karısı Fukoko ve eski karısı Şinako arasında merkezinde kedi Lili'nin olduğu bir mücadeleyi okuyoruz. Evinden hiçbir şey almadan giden Şinako, bir mektupla sadece Lili'yi istediğini söyler Fukoko'ya. Bunu da oldukça zeki, daha doğrusu kurnaz bir şekilde yapar. Böylece iki kadın arasında, bir adam için olan soğuk savaşta en önemli koz haline gelir Lili. 

            Japon kültürüne dair de ufak ufak dokunuşlar bulabileceğiniz, kaynana her yerde mi kaynana olur diyeceğiniz bir kitaptı. Kedi severlerin daha da tatlı bulacağına eminim. Japonca aslından çevrilmiş, çok da güzeldi.





''Başka insanların mutluluğunu kıskanmak, onların mutluluğundan nefret etmek aptallığın daniskasıdır.''


''Kedilerin kişilikleri hakkında pek bilgi sahibi olmayan insanlardan kedilerin asla köpekler kadar sevecen olmadığına, soğuk ve bencil olduğuna dair sözler duyduğunda, 'Bunca yıl yalnızca bir kediyle yaşamamış olsaydım, bir kedinin ne kadar çekici ve sevecen olabileceğini asla idrak edemezdim,' diye düşünürdü.''




JAGUAR KİTAP

Çeviren: Sinan Ceylan
1. Baskı Ağustos 2017
100 Sayfa



1 yorum:

  1. Eskiden kedilerden korkan biriydim. Hepsinin çöp kutusundan birden üzerinize atlayan korkutucu hayvanlar olduğu düşüncesi yer etmişti. Onlardan korkumdan diğerlerini uzaktan sevdim.
    Şimdi bir kedinin ne kadar güzel olduğunu biliyorum. Koltuğa oturup evde onun kendi kendine nasıl oyun oynadığını ve mutlu olduğunu görüyorum. sabah gelin patisiyle vurup hadi uyan deyişi, kafasını elime dizime sürüp sevsene az deyişini. Bir şey yerken uzaktan bakışıyla paylaşmak isteyişini <3 Köpeğim de vardı, kedim de. Bence herkese özellikle küçük çocuklara hayvan sevgisi ve doğası gösterilmeli :)

    Kitabı çok merak ettim, okunacaklar listeme ekliyorum.

    YanıtlaSil