#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 48: Harry Potter ve Melez Prens

19 Nisan 2018 Perşembe

Okudum Bitti- 48: Harry Potter ve Melez Prens





             Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı seriyi bunca yıl okumamış nadir insanlardan biri olduğum Harry  Potter serisinin altıncı kitabı Harry Potter ve Melez Prens.




Harry Potter ve Felsefe Taşı hakkındaki yazım burada.    

Harry Potter ve Sırlar Odası şurada .

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı  burada .

Harry Potter ve Ateş Kadehi burada

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı burada.   





            Altıncı sene biraz daha durgun, görece daha sakin başlıyor. Herkes Harry 'nin 'seçilmiş kişi' olduğunu düşünüyor. 'Melez Prens' e ait iksir kitabının eline geçmesiyle, kitabın içine sahibinin aldığı notlar sayesinde Harry dersin yıldız öğrencisi oluyor. Kitapta Melez Prens'a ait olan büyüler bile var. Bir yandan kitaptan faydalanırken diğer yandan gizemli Melez Prens 'in kim olduğunu merak ediyorlar. Ben de ettim doğal olarak. :)



        Harry Dumbledore ile epey vakit geçirmesiyle  Voldemort'un geçmisini de öğrenme şansımız oluyor. Şüpheli davranışlar sergileyen, Çapulcu Harita'sında bile görünmeyen Malfoy 'un neyin peşinde olduğunu da merak ettim en az Harry kadar. :) 

        Bir de işin aşk boyutu var bu kitapta. Serinin güzellerindendi. Aslında hepsi güzeldi. Hem şaşırdığım hem gözlerimi dolduran, yok yok resmen beni ağlatan bir kitaptı. Son kitabı da okudum. Pek yakında buralarda olur. 



''Dumbledore diyor ki insanlar haklı değil de haksız olanları çok daha kolay bağışlarmış...''


''Voldemort kendi en büyük düşmanını kendi yarattı, tıpkı her yerdeki despotların yaptığı gibi! Despotların ezdikleri insanlardan nasıl korktukları hakkında hiçbir fikrin var mı? Hepsi de çok sayıdaki kurbanları arasından bir gün mutlaka birinin çıkıp ayaklanacağının, onlara karşılık vereceğinin farkındadır!''



YAPI KREDİ YAYINLARI

Çeviren: Sevin Okyay&
Kutlukhan Kutlu
5. Baskı Haziran 2011
594 Sayfa



2 yorum:

  1. hımms ilk dördü okudum :) foto misss :)

    YanıtlaSil
  2. Çok küçükken okumuştum ben de. Bardakları görünce o günler geldi gözümün önüne :)

    YanıtlaSil