#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 75: Harry Potter ve Sırlar Odası || J. K. Rowling

3 Temmuz 2016 Pazar

Okudum Bitti - 75: Harry Potter ve Sırlar Odası || J. K. Rowling




                  Herkese merhaba. Harry Potter maceram kaldığı yerden devam ediyor. Hemen bitmesin diye araya başka başka kitaplar alarak okuyacağımı söylemiştim. Sırlar Odası biteli üç ya da dört kitap okudum. Üçüncü kitaba geçme zamanım geldi. Bu gece Sırlar Odası filmini de izleyip , okuduğum yarım kitaplardan birini bitirip üçüncü kitaba başlayacağım. Bu arada İnstagram hesabımda fotoğraftaki Harry bebek için bir çekiliş var, katılmak isterseniz beklerim. Yakında bitecek, bayram ertesi kargolarım diye  düşündüğüm için, ben kitabı bitirene kadar devam etsin dedim. 

              Harry Potter ve Felsefe Taşı hakkındaki yazım burada. Bütün seri böyle devam ederse harika olacak. İlk kitabı sevmiştim, bu kitabı daha çok sevdim. 


              Tatil için evde olan Harry için hayat eskisi gibi olmasa da yine çekilmez durumdadır. Hogwarts 'a dönmek için can atarken, Dobby isimli bir ev cini onu okula dönmemesi gerektiği konusunda uyarır. Dönerse bir felaket olacağını söyler. Harry ikna edemeyince de büyü kullanıp başını belaya sokar. Odasına kilitlenen Harry 'i kurtarmak bilin bakalım kimlere düşer ? :))  

             Tatilinin son günlerini çok keyifli geçiren Harry 'nin okula ulaşması epey maceralı olur. Bir süre sonra da Dobby 'nin uyardığı gibi terslikler başlar. Muggle kanı taşıdığı düşünülen öğrencilere saldırılar olur. Kahramanımızın Hogwarts 'taki ikinci yılında çözmesi gereken gizem Sırlar Odası 'dır.  Ron ve Hermione ile dostluklarının sağlamlaştığı, anne ve babasına dair yeni bilgiler edindiği; bir, olmadı iki oturuşta biten, doğal olarak tadı damağımda kalan bir kitap oldu yine. Bir yandan hepsini hunharca okuyup, oh demek istiyorum ; bir yandan da bunca yıl durdun bitmesin hemen diyorum. 






...Harry Potter bir büyücüydü- Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'ndaki ilk yılını henüz tamamlamış bir büyücü. Ve Dursley'ler tatilde onun evlerine dönmesinden mutsuz oluyorlarsa eğer, onların mutsuzluğu Harry'ninkinin yanında hiç kalırdı.


... İlerideki duvarda bir şey parlıyordu. Yavaşça, karanlıkta etrafı kollayarak yaklaştılar. Duvarın iki pencere arasında kalan kısmına, koskoca harflerle, meşalelerin alevinde titreşip duran bir şeyler yazılmıştı.



                    SIRLAR ODASI AÇILDI.


VÂRİSİN DÜŞMANLARI, KENDİNİZİ KOLLAYIN.



... Hogwats'tan önce hiç arkadaşı olmamıştı. Dudley bunun çaresine bakmıştı.



... ''Bize aslında kim olduğumuzu gösteren şey, yeteneklerimizden çok seçimlerimizdir.''





Yedi kitaptan oluşuyor HP serisi.

1. Harry Potter ve Felsefe Taşı

2. Harry Potter ve Sırlar Odası

3. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

4. Harry Potter ve Ateş Kadehi

5. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

6. Harry Potter ve Melez Prens

7. Harry Potter ve Ölüm Yadigârları



Ve ek kitaplar da var.  Onlar da var elimde bitirince bu sene umarım onları da okuyacağım. 

Ozan Beedle'ın Hikâyeleri

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Çağlar Boyu Quidditch 






YAPI KREDİ YAYINLARI

Çeviren: Sevin Okyay
34. Baskı
Eylül 2015
314 Sayfa








2 yorum:

  1. Oldukça kalabalık bir seri. Güzel bir anlatım olmuş çekilişinize de katılmak isterim tabii ki =) Kaleminize sağlık :) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Harika bir seri değil mi? :D Favori serim :)) Çekilişe de bayıldıım :))

    YanıtlaSil