#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-63: Harry Potter ve Ateş Kadehi || J. K. Rowling

5 Mayıs 2017 Cuma

Okudum Bitti-63: Harry Potter ve Ateş Kadehi || J. K. Rowling





  Kitap seven herkese yeniden merhaba. Harry Potter serisini altmış yaşıma gelmeden okuyup bitirme hayalim var.:) Yeğenimden ödünç aldığım için daha fazla bekletmeyeyim diye yavaş yavaş devam ediyorum. Dördüncü kitap olan  Ateş Kadehi 'ni çok severek okudum. Beşinci kitaba da başladım ama iki gecedir evden uzakta olduğum için ve kitapta epey kalın olduğu için yanımda olmadığından okuyamadım. Yarından itibaren devam edeceğim. 


             Harry Potter ve Ateş Kadehi şimdiye kadarki kitaplardan çok daha güzeldi. Hepsi güzeldi de bu kitabı daha bir zevkle okudum. Seri ilerledikçe artan bir ivmeyle mi devam edecek acaba beğenme durumum meraktayım. :) 


            Arkadaşlarıyla beraber Quidditch Dünya Kupası finalini izlemeye giden Harry'e Voldemort'un korkutucu varlığı (Karanlık İşaret aracılığıyla) ufak bir göz kırpar. :) Finalden sonra okula başlarlar, yeni eğitim senesinin sürprizi uzun süredir yapılmayan Üçbüyü Turnuvası 'nın bu sene düzenlenecek olmasıdır. Avrupa'nın üç büyük büyücülük okulunun (Hogwarts, Beauxbatons ve Durmstrang) birer kişi ile katılacağı turnuva da bir ilk yaşanır. Gerekli şartları yerine getiremese de Harry de gizemli bir şekilde ve turnuvaya dahil olur. Turnuvaya katılmak için adayların yaşının tutması ve isimlerini yazarak Ateş Kadehi'ne atmaları gerekmektedir. 


         Harry adını yazmadığı halde, nasıl katılabildi, turnuvada neler yapıldı, kim kazandı, Voldemort ile Harry karşılaştılar mı ? gibi soruların cevapları ve daha fazlası için kitabı okuyun, demeyeceğim. Sanırım çoğunuz (hepiniz demiyorum, bir umutla) bin yıl önce okumuşsunuzdur. Ama Çok güzel değil mi ya? :) 


Yedi kitaptan oluşuyor HP serisi.

1. Harry Potter ve Felsefe Taşı yazısı burada

2. Harry Potter ve Sırlar Odası yazısı burada

3. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı yazısı burada


4. Harry Potter ve Ateş Kadehi


5. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

6. Harry Potter ve Melez Prens

7. Harry Potter ve Ölüm Yadigârları



Ve ek kitaplar da var.  Onlar da var elimde bitirince bu sene umarım onları da okuyacağım. 

Ozan Beedle'ın Hikâyeleri

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Çağlar Boyu Quidditch 



... Üç gün önce- çok daha fazla gibi geliyordu, ama sadece üç gün olmuştu- yara izinde bir yanmayla uyanmıştı. Ve bu gece, on üç yıldır ilk defa, Lord Voldemort'un İşaret'i gökte belirmişti. Bütün bunlar ne anlama geliyırdu?



...Tuhaftır, eğer bir şeyden korkuyorsanız ve zamanı yavaşlatmak için her şeyi vermeye hazırsanız, zaman hızlanmak gibi tatsız bir alışkanlık edinir.



... ''Bir adamın nasıl biri olduğunu anlamak istiyorsan, kendisiyle eşit olanlara değil, astlarına nasıl muamele ettiğine bak.''





YAPI KREDİ YAYINLARI

Çeviren: Sevin Okyay&
Kutlukhan Kutlu
21. Baskı Kasım 2011
660 Sayfa



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder