#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 46: Paradime || Alan Glynn

12 Nisan 2018 Perşembe

Okudum Bitti- 46: Paradime || Alan Glynn







                 Kitap seven herkese yeniden merhaba. Günün son kitabı sıcağı sıcağına bitenlerden. Instagram üzerinde tatlı bir grupla beraber okumaya başladığımız Paradime. Yazarın 'Limit Yok' kitabını görmüştüm ama okumadım henüz. 

         Afganistan'da bir askeri kampın mutfağında çalışan Danny yaşanan kötü bir olay yüzünden ülkesine döner. Sevgilisiyle beraber kötü sayılabilecek bir dairede yaşayan, işsiz Danny bir gün son maaş çekini de alamayacağını belirten, üstü kapalı da tehdit içeren bir mektup alır. Sonra şaşırtıcı bir şekilde çok lüks bir lokantada işe başlar. Her şey düzeldi diye düşünürken bir gün ikizi kadar kendisine benzeyen bir adam görür. 



         Buraya kadar durağan bir tempoda, ama sıkmayan bir şekilde ilerleyen kitabı aslında hemen bitirirdim çünkü nasıl bir sona bağlanacağını merak ediyordum.  Bazı kişisel aksaklıklarla umduğumdan uzun sürdü ama okuyamadığım zaman da aklım kitaptaydı. Dün gece merakla okuyup bitirdim ve çok sevdim. Güzel bir film olurdu. George Clooney de kendisini oynardı konuk oyuncu olarak. :) 



''Yaşananlara engel olamazdım; böyleyken hissettiğim suçluluk duygusu belki de yersizdi, belki de yalnızca hayatta kaldığım için suçluluk duyuyordum ama bu his kesinlikle gerçekti ve döndüğümden beri bundan başka hiçbir şey düşünemiyordum. ''



'' 'Pandora'nın kutusunu açmayalım, onu diyorum.' ''


''Nasıl girdiğimi ve nasıl çıkacağımı bilemediğim bir tavşan deliğinin içindeydim.''


''Sahiden bir kuklaydım. Bundan daha acınası bir şey olabilir miydi?
 Kendini özgür sanan bir kukla?
 Ruhu olan bir kukla?''



PORTAKAL KİTAP

Çeviren: Müge Atalay Bayyurt
1. Baskı Ağustos 2017
266 Sayfa



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder