#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 41: Kusursuz Evcil || Kate Jarvik Birch

1 Nisan 2017 Cumartesi

Okudum Bitti- 41: Kusursuz Evcil || Kate Jarvik Birch





       Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı Misis Kitap 'ın ilk kitabı olan Kusursuz Evcil. Mart ayı da bitti ama benim Şubat ayından kalan bloga yazılmayı bekleyen kitaplarım bile var. :)  Kusursuz Evcil 'i elime alır almaz başladım okumaya. Ve hemencecik bitti, devamı için sabırsızlanıyorum. İnstagram üzerinde çok güzel sınumlarla görmüşsünüzdür kitabı, bazı sitelerde sunumuyla beraber de satılıyor diye duydum. Aklınızda bulunsun. :) 


          Ella, genetik oynamalarla ''elde edilmiş'' ideal güzelliğe ve genetik donanıma sahip bir ''evcil''dir. Dört yıl süren disiplinli bir eğitimin sonrasında kendisi gibi yirmi kızla beraber satışa çıkarılır. Kaymak tabaka denilecek , üst düzey zenginler yeni eğlencelerine sahip olmak için yüksek ücretlerle bu satışlara katılırlar. Petshop denilen korkunç yerlerde hayvan satılmasına bile dayanamayan bana çok üzücü geldi. 

       Evciller için önemli olan tek şey sahiplerini mutlu etmektir. Ella 'nın sahibi de ailesinin gönülsüzlüğüne rağmen onu satın almakta ısrarlı olan milletvekili John Kimball olur. 

   Ella için hayatı ilk başlarda güzeldir. Kocaman bir ev, sevgi dolu davranan evin küçük kızı Ruby, bilmediği birçok şey... Ama Ella 'nın evde olması evin annesi için epey rahatsız edicidir. Daha önceki evcilin başına istenmeyen ve telafisi olmayan bir şey geldiği için geri götürmek zorunda kalmışlar. Ella da korkutucu bir kırmızı kapı hatırlar, geri dönen evcillerin başına pek hoş şey gelmediğini biliyordur. Yani yeni evinden atılmamak için elinden geleni yapmak zorundadır . Ve Penn... Evin delikanlısı. Ella ile aralarında tehlikeli bir yakınlaşma olur ve sonrası epey tempolu. Ben severek okudum, siz de okuyun. İkinci kitap ne zaman gelir acaba? :) 

          Konusunu duyunca daha sarsıcı, üzücü detaylar vardır diye düşünmüştüm ama kötü detaylar kısmen yumuşatılarak anlatılmıştı. Yabancı 'dan çıkan  Kusursuzlar'a benzetildiğini de okudum ama Yabancı Yayınları 'na küs olduğum için bilmiyorum. Siz okuduysanız ve sevdiyseniz referans olur diye yazayım dedim. 




...''Greenwich'teki yetiştiriciler bize doğduğumuz zaman isim yerine numaralar vermişlerdi. Birden yirmiye kadar numaralar vardı, çünkü her yıl en fazla yirmi kız alabiliyorlardı. Ben 'Sekiz Numara'ydım, ama şimdilik. Bu akşam artık başka bir adım olacaktı.''



...''Beni ne mutlu ederdi? Nasıl bilebilirdim? ''



... ''Özgürlük ve mutluluğun birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu sanıyordum, ama artık o kadar da emin değildim. Belki özgürlük bir durum değil, 'cesaret göstermek'ti. Belki özgürlük karşı koymak, fedakarlık etmek ve acı çekmekti. Karşılığını vermeden kazanamayacağın bir şeydi.''




MİSİS KİTAP

Çeviren: Özden Umut Akbaş
1. Baskı Ocak 2017
296 Sayfa




2 yorum: