#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 36: Martı Jonathan Livingston || Richard Bach

31 Mart 2015 Salı

Okudum Bitti - 36: Martı Jonathan Livingston || Richard Bach





                        Martı Jonathan Livingston , kısacık bir öykü ama hem fabl tadında, hem kişisel gelişim havasında, konsantre bir kitap. Uzun süredir okumak istediğim ve yine geç kaldığım bir kitap. Zaten kısacık ve içinde bulunan bol görseller de daha da kısaltmış, alın elinize yarım saatte bitirin, düşüne düşüne okurum diyorsanız bir saat olsun , geç kalmayın.



 Jonathan , sürüsündeki diğer martılar gibi sadece yemek peşinde olmayan, özgür ruhlu, öğrenmeye meraklı, uçma sevdalısı bambaşka bir martıdır. Onun mücadelesini okurken, bazen umutsuzluğa kapılıp, vazgeçtiklerinizi hatırlayacaksınız ama Jonathan hiç vazgeçmeyen, kararlı, azimli , inatçı bir ruh. 


Bu kısacık kitap üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde Jonathan'ın kendini keşfini , ikinci bölümde azmini ve kendini geliştirmek için uğraşmasını ve son bölümde de çevresine farkındalık aşılamasını okuyoruz. Her yaşta okura hitap eden kitaplardan. Keşke daha erken okusaydım. Jonathan olamıyorsak bile içimizdeki Jonathan'ların kıymetini bilelim.







...  Oldukça basit şeylerden söz ediyordu Jonathan; uçmak bir martının en doğal hakkı, özgürlük onun doğasında var ve bu özgürlüğü engelleyecek ne varsa; gelenekler, batıl inançlar ya da herhangi bir şekildeki sınırlamalar, tümü bir kenara bırakılmalıdır.





..."Eğer ne yaptığını iyi biliyorsan her zaman başarırsın. Başarmak için ne yaptığını bilmek gerek."




..."Bizi sınırlayan her şeyi bir tarafa atmalıyız."







               Yaşar Kurt 'un Martı şarkısıyla bol kitaplı günler dilerim.

                                       




               
                                                                         EPSİLON YAYINLARI
                                                               Çeviren: Kader Ay Demireğen
                                                                                 Haziran 2012
                                                                                        92 Sayfa
               







8 yorum:

  1. Harika bir kitap.. Lisede iken okumuştum. Küçük prens, Küçük kara balık tadında... :):)

    YanıtlaSil
  2. Ben de geçtiğimiz aylarda çok severek okumuştum :)

    YanıtlaSil
  3. Farklılıkları ve ruhların özgürlüğünü çok güzel işleyen bir kitaptı. Ben de beğenmiştim...

    YanıtlaSil
  4. Mart ayı okuma listemdeydi çok severek okudum bunu küçükken okuduğum kitapları tekrar okumayı çok seviyorum algı ne kadar farklı bir şey ne değişken bir şey..

    YanıtlaSil