#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 67 : Gölgelerin Ressamı - Esteban Martin

16 Temmuz 2013 Salı

Okudum Bitti - 67 : Gölgelerin Ressamı - Esteban Martin



Kitabı okumaya başladığım zaman bu kadar keyifle okuyacağımı , bu kadar seveceğimi tahmin etmemiştim.


Pablo Picasso ile yapılan bir röportaj ile başlıyor kitap. Meşhur tabloları hakkında sorular soruluyor kendisine. Bizi en çok  ilgilendiren ise Avignonlu Kızlar.

(bu görsel Google 'dan alıntıdır. )


                                               Büyük ressamın hayatına kurgusal bir bakış atıyoruz ,çocukluğu ,resim sevdası ,öğrenciliği , annesi,kendisi gibi resim aşığı olan babası , arkadaşları ve aşkı.


Ve gizemli bir denizciyle karşılaşmasının ardından  dahi sanatçıyla gelmiş geçmiş en büyük canilerden Karındeşen Jack ' in yolları bir şekilde kesişir. Picasso 'nun sığındığı genelevde çalışan hayatkadınları öldürülmeye başlar ve cinayetler geçmişte işlenen seri cinayetlere çok benzemektedir. 


  Korkunç şekilde katledilen hayat kadınları ve yetersiz polisler yüzünden suçlu konumuna düşen Picasso ' yu kurtarmaya yine tanıdık bir isim geliyor ;  Barselona ' da Bir İngiliz ; Steven Arrow. Yani ünlü dedektif Sherlock Holmes.


Bu üç güçlü ismin güzel bir kurguyla buluşması benim için keyifliydi. Biraz yavaş okudum , yoğun günler geçiriyorum ama aklım hep kitaptaydı.


Arkadya Yayınları' nı çok sevdiğimi hep söylüyorum. Kapağına ilk bakınca biraz yetersiz gibi gelmişti ama okuyunca oldukça manidar olduğunu anladım.


Ben çok beğendim , sıkılmadan keyifle okudum ,bitti.


Bol kitaplı ,keyifli günler...







8 yorum:

  1. Picasso'nun hayatına dair kitaplar okumuştum ama bu ilginçmiş gerçekten :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim. Sizi izlemeye aldım :)) Bana da beklerim: http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    İzmir'den kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. aaa alıyorum notumu o zaman:)

    YanıtlaSil
  4. canım nasılsın ? uzun süredir hasbihalleşemedik :/ ben uzun zamandır okullun son dönemi,final,bütünleme,tek ders sınavı ve nihayet mezuniyet derken çok yoruldum.neyse ki artık bir ilahiyatçıyım :)tatil yapıp yüksek lisansa hazırlandığım bu yaz günlerinde bol bol görüşürüz inş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür iyiyim tatlım , Allah kolaylık versin. Tebrik ederim. Hayırlı Ramazanlar. Prensesine de öpücükler.

      Sil