#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 70: Cesetler Merdiveni - Agatha Christie

30 Temmuz 2013 Salı

Okudum Bitti - 70: Cesetler Merdiveni - Agatha Christie

                                           


                                          Türkçe adıyla alakası olmayan  bir Christie romanıyla karşınızdayım. Keşke orijinal adı olduğu gibi çevrilseymiş dedim. ( The Body in the Library ) . Bu ufak (!) detayı geçip kitaba kısaca değinecek olursam ;

                                          Miss Marple ' nin dahil olduğu ikinci kitapmış. Bu kitabı yeni edindim. Yaşasın sahaflar. ( Pınar 'ın ve Yazar Ayları etkinliğinin sevdasıyla ). Elime geçse daha önce okurdum ama kısmet bu zamanaymış . :) 


                                        Bantry 'ler kütüphanelerinde genç ,süslü bir sarışının cesedini bulurlar. Tabi hemen polis çağrılır . Bayan Bantry , yakın çevrelerinde cinayetlere olan merakı ve çözmekteki hüneriyle meşhur arkadaşı Miss Marple ' ı olaya dahil eder. Hem polisin soruşturması hem Miss Marple ' ın soruşturması devam ederken , işlerin ucu Jefferson 'lara uzanır.  Conway Jefferson gelini, damadı ve torunu ile yaşayan zengin ,yaşlı ve üzgün bir adamdır. Ve bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir. 



                            Kitapta hoşuma giden bir detay da Peter  Carmody ' nin  ( cinayet konusuna meraklı ufaklık) kendisinde  Dorothy Sayers, Dickson Carr ve Agatha Christie ' nin imzalarının olduğunu söylemesiydi.  Miss Marple 'nin keskin zekası , ince detayları görmekteki ustalığı ve üstün gözlem yeteneğine tanık olarak bir cinayeti çözmek için okuyun derim. ( Tabi benim gibi  yıllardır okumadıysanız , kitabın ilk sayfası yok , o yüzden basım tarihini bilmiyorum. ) 



                                     Yazar Ayları etkinliği kapsamında bu ay Agatha Christie okuduk. Kimler  neler okumuş , neler yazmış bakmak için Pinuccia 'nın bloğuna buradan ışınlanabilirsiniz.






                                        
                                       ALTIN KİTAPLAR
                                      TÜRKÇESİ : GÖNÜL SUVEREN
                                       176 SAYFA



                      

                                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder