#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -9 : İzmir Öyküleri

15 Ocak 2016 Cuma

Okudum Bitti -9 : İzmir Öyküleri





          Bu gecenin kitabı da yine bir öykü kitabı. Ankara Öyküleri 'ni okuyup, şurada yazısını paylaşmıştım. Kıyaslama yapmaya aslında gerek yok ama İzmir Öyküleri 'ni daha çok sevdim gibi. Boyoz eşliğinde okudum, bitti.  




'' Öykü, hayatın küçük ama önemli bir bölümünü/ ânını bize gösteren, dikkatimizi bir kişiye, küçük bir olaya veya her zaman önünden geçtiğimiz ve detaylarıyla ilgilenmediğimiz bir mekana çeken kısa anlatı... İzmirli yazarlar, İzmir'de yaşamış yazarlar, İzmir'in ekmeğini yiyip suyunu içen yazarlar; sizler için bu öyküleri kaleme aldılar, insanlarıyla, olaylarıyla, varlığıyla bu şehrin kendini size ispat etmek için...'' diyor Minval Yayınları bize.





Kitapta bulunan öyküler ve yazarları şu şekilde: 



İki Gönül Bir Olunca İzmir Seyran Olurmuş Laf-ı Güzaf - İbrahim Öksüz

Yeşil Eğrelti Otu - Canan Tan

Eşraf Saati - Mine Madenoğlu

Kiralık Ev - Ferda İzbudak Akıncı

Naho - İhsan Bayram

Smyrna Agorası - Ester Almelek

Sevgi Tohumları - Sevim Giraylar

Alba'nın Öykünmesi - Buket Konur

Kıyamet- Gökhan Örtmen

Esnaf Lokantası - Murat Şahin

Şehirsel Kayıntı- Yiğit Sönmez

İncinin Tanrıçası - Hilal Bayram

Doksana Vurmak - Gökmen Küçüktaşdemir

Gavur Ali - Ali Ersin Kelleci

Cama Vuran Her Damlada Seni Hatırlıyorum- Seda Özay

Agora Meyhanesi - Dr. Onur Şenli

Yaşlanmayan Bir Bahar - Özge Kocatürk








...Kalabalık ve benim için önemli bir arkadaş toplantısına gideceğim bir gün ; özene bezene, kılı kırk yararak hazırlandığımı gören annem, ''En etkili makyajın gülümseme olduğunu asla unutma!'' demişti...
        * Yeşil Eğreltiotu - Canan Tan 



... - İnsan yaşamlarından izler taşımalı evler, değil mi? Sevgiler, üzüntüler hatta acılar paylaşmış duvarların duyarlılığını istiyorum; çok mu? Karanlık merdivenler, hep bozulan asansörlerin boğuzu darlıkları, en ufak kımıltılarıyla alt ya da üst kattakileri rahatsız ettikleri için birbirlerine düşman insanlar... Bu koşullarda yaşamı sıcak, üretken ve sevgili kılmak ne denli zor bilseniz.
*Kiralık Ev - Ferda İzbudak Akıncı 



... Uykuya direniyorum yine bu aralar. Benim bünyemin ayrılık süreci en çok da bu; uykusuzluk, kilo alma,biraz daha kazayağı toplama.
*Alba'nın Öykünmesi - Buket Konur







                                        MİNVAL YAYINLARI

                                                 Nisan 2015
                                                  158 Sayfa







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder