#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Kitap Tanıtımı : Beynimdeki Yangın || Susannah Cahalan || Yabancı Yayınları

14 Mart 2014 Cuma

Kitap Tanıtımı : Beynimdeki Yangın || Susannah Cahalan || Yabancı Yayınları






DELİLİĞİN GÜNCESİ: BEYNİMDEKİ YANGIN




                  Gazeteci Susannah Cahalan, deliliğin güncesini tuttu. Cahalan, tıp dünyasındaki yetersiz teknik donanımdan dolayı, birçok kişinin aslında fiziksel nedenlere bağlı olan rahatsızlığının teşhis edilemeyerek, şizofreni, mani gibi akıl hastalıklarına mal edildiğini belirtiyor ve soruyor: Peki, ya yanlış biliyorlarsa?



Susannah Cahalan için her şey kolundaki iki küçük ısırıkla başladı. Sorunun bir tahtakurusunun ısırığı olmadığını anlaması çok uzun sürmedi. Şeytan filmindeki Regan’ın yaşadıklarını aratmayacak şekilde nöbetler geçirmeye başladı. Doktorlar hastalığına bir teşhis koyamayıp şizofreni olabileceğini söylediler. Cahalan şizofreni, manik ya da çoklu kişilik bozukluğundan dolayı hastanede değildi; peki ondaki sorun neydi?
Dünyada nadir görülen ve tanı koymanın çok zor olduğu bir hastalıkla savaşan gazeteci Susannah Cahalan’ın hastane yatağındaki görüntülerinin yer aldığı videolar Youtube’da binlerce kez izlendi. Tıp dünyasının popüler ismi Dr. Mehmet Öz’ün “çabuk okunan, merak uyandıran, sürükleyici ve önemli bir kitap” olarak tavsiye ettiği ve  yurtdışında çoksatan listelerinin zirvesine yerleşen Beynimdeki Yangın, Anıl Ceren Altunkanat çevirisiyle Yabancı Yayınları tarafından yayımlandı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder