#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 144: Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü || Etgar Keret

3 Aralık 2018 Pazartesi

Okudum Bitti- 144: Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü || Etgar Keret





              Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı çok severek okuduklarımdan. Etgar Keret epeydir gözüme çarpıyordu ama hep ertelemiştim almayı. Okuduğum için çok mutluyum. Bu zincirleme bir saadetin sonucu, şöyle ki Fante'nin Toza Sor kitabını da uzun süredir bekletiyordum, çok güzel bir vesile ile Fante okumaya başlayınca ki çevirisi bize çok çok başarılı geldi, Avi Pardo başka neler çevirmiş diye bakarken Etgar Keret ile karşılaştım bir kere daha. Beraber öykü de okuyalım dedim ve okuduk. Çok da güzel oldu. Diğer kitaplarını da ara ara okumayı planlıyorum.


         


       Çok ilginç öyküler okudum. Eğlenceli, komik, garip, bazen de anlaşılmazlardı. Birçok farklı konuda kısacık öykülerden oluşan bu kitabı öykü seven ve özellikle absürt şeyler okumayı seven herkese tavsiye ediyorum. Biz her öykünün sonunda kısa sohbetler ederek okuduğumuz için çok daha keyifli oldu. Wristcutters: A Love Story (Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi) de kitaptaki en sevdiğim öyküden uyarlanmış. İzlemedik henüz, belki yakında izleriz. :) Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü, İyi Niyet, Domuzu Kırmak ve Rahim. 







''İnsanların hafızaları zayıftı, özellikle kötülük söz konusu olduğunda. İnsanlar unutmaya meyillidir...''


''İki tür insan vardır, duvar yanında uyuyanlar ve onları yataktan aşağı iten birinin yanında uyuyanlar.''



SİREN YAYINLARI

Çeviren: Avi Pardo
11. Baskı Şubat 2018
148 Sayfa




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder