#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 65: Balino || Anıl Basılı

14 Mayıs 2018 Pazartesi

Okudum Bitti- 65: Balino || Anıl Basılı





               Kitap seven herkese merhaba. Günün güzeli harika bir çocuk kitabı. Anıl Basılı'nın ilk kitabı olan Balino. Tam da günün anlam ve önemine uygun bir okuma oldu. Sıcağı sıcağına mankenimle çekimi yapınca sizinle de geciktirmeden paylaşmak istedim.

           Geç kaldım birazcık ama doğurmuş, doğurmamış tüm annelerin, anne olabilenlerin, hem baba hem anne olan kahraman babaların Anneler Günü kutlu olsun. Annesini kaybedenlere sonsuz sabır dilerim. 



         Günün anlam ve önemine uygun bir okuma dedim çünkü kahramanımız küçük Lino'nun annesi anlattığı tatlı hikayelerle Lino'nun hayal dünyasının mimarı. Tıpkı yazarımıza umudunu hiç kaybetmemesini öğreten güzel annesi gibi. Ve benim tüm hayatıma ışık, renk, yaşama sevinci olan, okuma sevgimi bile kendisine borçlu olduğum annem gibi. Annelerin dokunduğu her şey güzelleşiyor. 


       İşte kahramanlarımız balina Ba ve Lino olsa da; aslında hikayeleriyle Lino'ya ışık olan annesi, piyanosuyla ses olan babası da süper kahramanlar. 


     Harika resimler Oğuz Demir'e ait. Bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Çok çok tatlı olmuş. 




     Küçük bir yağmur damlasından, bir leyleğin gözyaşına ve oradan da Balinalar Denizi'ne olan yolculuğunda Lino'ya eşlik etmek çok çok güzeldi.
                       



          Lino'nun yeni maceralarını da okumayı çok isterim. 

         Sevgili Anıl Basılı, bir çocuğa en güzel hediyenin kitap olduğunu düşünüyormuş. Ben de katılıyorum. Benim için de en güzel hediye her daim kitaplar. O yüzden çocuklarınıza, sevdiğiniz ufaklıklara bu kitabı almaktan çekinmeyin. Çok sevecekler. 







''Hayaline bu kadar yaklaşmış olmanın verdiği heyecanla Lino, gözlerini balinadan alamıyordu. 'Annem çok haklıydı,' dedi içinden. 'Hayal ettiğin her şey bir gün gerçekleşebilir.' ''



''Bir şeyi ne kadar istersen ona o kadar yaklaşırsın. Hayallerin gerçekleştiği yerler sadece masallar, hikâyeler değildir. Hayaller, onları gerçekleştirmeyi yürekten isteyen herkese açık bir kapı bırakır.''




TİMAŞ YAYINLARI

1. Baskı Mayıs 2018
64 Sayfa



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder