#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 63: Siyah Votka || Deborah Levy

9 Mayıs 2018 Çarşamba

Okudum Bitti- 63: Siyah Votka || Deborah Levy




       Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı okumayı çok sevdiğim türlerden. Deborah Levy tarafından yazılan bir öykü kitabı. Yazarı ilk defa okudum ve öyküleri çok sevdim.

        Birbirinden güzel on tane öykü var kitapta:

Siyah Votka
Parlayan Işık
Viyana
Yıldız Tozu Ülkesi
Yastık Sohbeti
Mağara Kızı
Telefon Etmek
12 Bölümde Simon Tegala'nın Kalbi
Roma
Yaşamanın Daha İyi Bir Yolu


        
         Kamburundan muzdarip, önde gelen bir reklam şirketinin 'Siyah Votka' kampanyasının metin yazarı olan bir adamın, arkeolog olan Liza ile ilginç yakınlaşmasından başlayıp Prag'da havaalanında valizini kaybeden Alice'in bir zamanlar maden ocağı olan, girilmesi yasak olan gölde yüzüp Alex ile belirsiz flörtleşmesine şahit olup oradan Viyana'da kaçamak yaşayıp kendini kullanılmış hisseden adama şaşırken bulacaksınız kendinizi. 

      Hız kesmeden devam etme isteği uyandıran bir okuma süreci bekliyor sizi. Başkalarının hayatlarını, yaşadıklarını kendinin zanneden Nick 'in durumunu okurken de aklıma Joel Salinas isimli doktor geldi. Ayna dokunuşu sinestezisi olan adam da hastalarının acılarını hissediyor gibi bir şeyler okuyup dehşete düşmüştüm. 



        Affedebilmek, acılarla başa çıkabilmek, ihanet, bir yolunu bulabilmek üzerine kısa ama tadı damakta kalan öykülerdi. Biraz kasvetliydi belki. En sevdiğim ''Telefon Etmek'' isimli öykü oldu. 






   ''Uyandığım zaman, daima yanaklarımda yaşlar var, votka gibi saydam ama yağmur gibi ılık...''



''Yağmura bayılırım. Her hareketi daha etkili kılar, devinimlerin içine belirsiz bir özlemden 5 ml zerk eder.''



''Arzuladığınız birisinin yanında nefes almak kadar güzel bir duygu yoktur.''

*Siyah Votka


''Neden insanlar 'seni seviyorum' sözünü hep üzgün bir sesle söylerler?''

*Yastık Sohbeti


''Yağmur her zaman kederi büyütür ve sert şeyleri yumuşatır...''

* Telefon Etmek




EVEREST YAYINLARI


Çeviren: Işılar Kür

1. Baskı Nisan 2018
112 Sayfa


       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder