#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 7: Güç || Naomi Alderman

29 Ocak 2018 Pazartesi

Okudum Bitti- 7: Güç || Naomi Alderman




               Kitap seven herkese merhaba günün kitabı bu ay içerisinde okuduklarımdan. Misis Kitap'ın son güzeli Güç. 

         Kapak görseli de, cildi de çok güzel. Kıpkırmızı çok şahane, değil mi? Merakla başladım, heyecanla okudum.



        Çok ilginç bir kitaptı. İlginç başladı, çok daha ilginç ilerledi ve bitti. Aslında arka kapaktaki şu yazısı görünce:


''Alderman yeni bir 'Damızlık Kızın Öyküsü' yazmış ve Margaret Atwood'un bu klasik romanı gibi, 'Güç' de okuyanı korkuturken aydınlatan, öfkelendirirken yüreklendiren distopik romanlardan biri olmuş. Ursula Le Guin geleneğine de selam veren bu olağanüstü kitabın enerjisini hissedecek okurlar çok şanslı!*The Washington Post'' 


       Margaret Atwood 'un Damızlık Kızın Öyküsü kitabını okuyup sonra bu kitabı okumayı planlıyordum.  ama dayanamadım. Bir bakayım diye başladım gitti. 


      Erkek egemen toplumdan kadınların 'Güç'ü eline almalarına ilişkin distopik bir roman. Ergenlik çağına gelen kızların kendilerindeki gücü fark etmeleriyle başlıyor her şey. Ufak elektrik akımı gibi olan bu güç zamanla çok daha büyük etkiler yapıyor. Gücün fark edilmesinden sonra kızlar, yetişkin kadınlara da dokunarak onlarında vücutlarındaki gücü uyandırabiliyorlar.


      Allie, Roxy, Margot ve kızı esas karakterlerimizden ve önemli tek erkek karakter de olayların peşindeki  genç gazeteci Tunde. 


       Hep kendi aramızda, 'Dünyayı kadınlar yönetse çok daha iyi olurdu,' deriz ya -genelleme oldu ama var öyle bir klişe- işte fiziksel gücü, yönetimi baskın şekilde kadınlar ele geçirse nasıl olurduya farklı bir bakış açısı olmuş. Yeni düzen benim hayalimdeki gibi olmasa da... Demek ki neymiş eşitlik en güzeli, dedirtiyor sıkça. Kadınların bu devriminin öncesini, sonrasını merak ettiyseniz okuyun. Saçma olacak ama kitabı her elime aldığımda, 'Gölgelerin gücü adına, güç bende artık!!!' diye bağırmak istiyordum. :)))






''Dünyanın her yerinde insanlar olan bitenler karşısında korkudan deliye dönüyordu. Ama her zaman bir yerlerde, 'Bunu kendi çıkarım için nasıl kullanabilirim?' diye düşünen birileri olurdu.''




''Siyasi gücün bir elden diğerine aktarılması nadiren sorunsuz gerçekleşir...''  



MİSİS KİTAP


Çeviren: Özden Umut Akbaş

İkinci Baskı Aralık 2017
406 Sayfa




      

3 yorum:

  1. Ben distopyaya bayılırımm.Tek başına bir kız büyütmüş ve hayat mücadelesi veren bi anne olarak ki ayrıca feminist bilem olmuşum kitap tam benlikmiş.Listeme ekliycem bu kitabı.Görselide harika olmuş.Pisicikte oyuncak gibim duruyo.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler süper anne. Annem de senin gibi. Tek başına dünyaları taşıyor. Rabbim anneleri evlatlarının başından eksik etmesin.

      Sil
  2. Annenin ellerinden öperimçsenin gibi harika bi evlat yetiştirmiş.

    YanıtlaSil