#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-50: Bu İş Burada Biter || Marieke Nijkamp

15 Nisan 2017 Cumartesi

Okudum Bitti-50: Bu İş Burada Biter || Marieke Nijkamp




     
        Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı dikkat çeken sunumuyla elime ulaşan Bu İş Burada Biter. 

       Gerçek hayatta da (sanırım özellikle Amerika'da) sık sık duyduğumuz bir konuyu işliyor kitap. Öğrencilerden biri okuldakileri rehin alıp, terör estiriyor. Epey kanlı bir kitap, bol karakterli ve her karakterin iç dünyasına bakış atma fırsatı buluyoruz. Olayın duyulmasıyla da sosyal medya tepkileri de kısa kısa verilmiş, twitter yazışmaları, blog yazıları şeklinde. 

     Tüm bu gerilim dolu olaylar yaklaşık bir saatte yaşanıp, bitiyor. Sylv, Claire, Tomas ve Autumn 'un yaşadıkları kendi bakış açılarıyla anlatılmış, arada geri dönüşler de var. Yani çok anlatıcılı bir kitap. Bu yüzden daha da çabuk okunuyor. Mücadele, gerilim, fedakarlık her şey var. Kolay okunan, hemen bitecek, hani şu 'okuyamama dönemlerine' ilaç gibi gelecek fındık fıstık gibi kitaplardan.






... İç çekişler ve ağlayışlar ve çığlıklar duyuyordum. Sırt çantaları ve ders kitapları her yere dağılmıştı. Kurşunlardan biri hedefini şaşıp konuşmacılardan birine saplandı. Ama her şeyin ötesinde, burada ölüm vardı, insanlar ölüyordu ve her yer kana bulanmıştı.



...''Şimdi bu muyuz biz? Haberlerdeki bir hikâye miyiz?''



... Cesur olmanın bu kadar korkutucu olabileceğini hiç düşünmemiştim.



... Ölüm yaşamı, yaşam ölümü yanında taşıyordu.




MARTI YAYINLARI

Çeviren: Eylül Başak Şen
1. Baskı Şubat 2017
302 Sayfa


2 yorum: