#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -35 : Gizli Kamera || Zoran Zivkovic

24 Mart 2016 Perşembe

Okudum Bitti -35 : Gizli Kamera || Zoran Zivkovic






                       

                  Herkese merhaba. Başka Zaman Kütüphaneleri 'ni okuyup (yazısı burada), çok beğenince yazarın Zepros Yayınları 'ndan yeni çıkan kitabı Gizli Kamera 'yı da bekletmeden okudum hemen. Başka Zaman Kütüphaneleri daha keyifliydi ama bu kitap da ilginçti.




Kahramanımız balığıyla yalnız yaşayan, oldukça pimpirik bir cenaze levazımatçısıdır. İlginç bir davetiye almasıyla hayatı heyecanlı bir yola girer. Sinema salonunda olan davete katılmak için yola çıkar, salon da kendisinden başka gizemli bir kadın vardır ve ilginç bir şekilde yer gösteren görevli, gizemli bayanın yanına oturmasını sağlar. Film başlar ve gördükleri onu daha da şaşırtır. Ekran da kendisinden habersiz çekilmiş görüntüleri vardır. 

Artık gizli bir çekimin kahramanı olduğunu düşünür. Olaylar sinema salonunda son bulmaz, her şey mükemmel bir ayarlamayla, her defasında kahramanımızı şaşırtacak şekilde devam eder.


Ve umulmadık bir sonla biter. Garip bir sorgulama şekli içeriyor kitap. Hayata, var olmaya, ölüme dair , anlaması biraz zor , farklı bir kitap.




... Arşivler de mezarlıklar gibi ölüler içindi. 


...Ben kitap okumaya başladığımda etrafımdaki her şey neredeyse yok olurdu. 


... Saflık, oldukça yaygın bir insani özelliktir. 


...Günümüz televizyon programlarının pervasızlıktan kaynaklanan kötü bir şöhreti var. İzleyici sayılarını arttırmak için cesetlerin üzerinde bile tepinirler. 


... Aylaklık bazen insanı uzman yapıyor.  


...Fazla merak çoğu zaman kötü sonuçlar doğurur. Bazen cahil mutluluğu, istenmeyen bir bilgiye ulaşmaktan daha iyidir. 






ZEPROS YAYINLARI

Çeviren: Murat Karlıdağ
Şubat 2016
191 Sayfa




5 yorum:

  1. Gizemli bir kitaba benziyor gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep merak ettim ama sonu biraz karmaşa.

      Sil
    2. Haklısınız... Şuanda kitabı bitirdim ve anlamadığım için direkt araştırmaya gelmiştim

      Sil
  2. Yazarın ben de iki kitabını okumuştum: 'Başka Zaman Kütüphaneleri' ve 'Armağan Zamanlar'
    Bu kitabını da edineyim vari:)
    Tatlı patiliyi de ne güzel çekmişsin.
    Öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Armağan Zamanlar 'ı da okuyayım bir ara. Biz de öpüyoruz.

      Sil