#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -14 : İnsan Sürümü : 0.4 || Mike Lancaster

31 Ocak 2015 Cumartesi

Okudum Bitti -14 : İnsan Sürümü : 0.4 || Mike Lancaster





                                    Okuma Şenliği Altın Kitaplar kategorisi için yine şenlikten kazandığım , hem de adıma imzalı olan İnsan Sürümü : 0.4 'ü seçtim , hemencecik bitti , severek okudum. Hem bu güzel duyguyu yaşattığı için , hem de severek katıldığım şenliğimize ev sahipliği yaptığı için , buradan da çok ama çok teşekkür ederim Pınarcığım. Şenliğe henüz katılmadıysanız ya da ne olduğunu bilmiyorsanız , detaylı bilgi almak için Pınar'ın bloguna uğrayabilirsiniz. Tık tık. 



                                    Kitabımızda olaylar küçük bir İngiliz kasabasında geçiyor. Her yıl düzenlenen yetenek yarışmasında Danny , kazanmak için dört gönüllüyü hipnotize etmek ister. Kyle , yakın bir arkadaşının sevgilisi olan Lily ve iki yetişkinin  dahil olduğu dört gönüllüyü hipnotize etmeyi başarır da. Uyandıklarında büyük bir şok yaşarlar. Önce şaka olduğunu düşünseler de bu oldukça ilginç durumun kısa sürede farkına varırlar.



                                      Kitabın en ilginç yanı ise Kyle ve arkadaşlarının yaşadıklarının bulunan bir kaset sayesinde , bir inceleme gibi ele alınıp kitaplaştırılmış olması. İçinde farklı alıntılar , ilginç anekdotlar falan var. Kitap okumadan arka kapak okumadığım için gözümden kaçmış. Arka kapakta da çok sevdiğim Edgar Allan Poe 'dan da bir alıntı var. 

              '' Yoksa rüya içinde bir rüya mı hep gördüğümüz ?'' 



                                   Kısacık ,bir oturuşta bitecek , hoş bir kitaptı. Severek okudum , bitirdim :)








... Bütün ümidim, birilerinin bunları dinleyip her şeyin değiştiğini fark etmesi.
      Her şeyin sonsuza dek değiştiğini.
      İçinde yaşadığımız dünyanın artık eskisi gibi olmadığını. Eskiden nasıl olduğunu - nasıl olması gerektiğini- hatırlayabilen çok azımız kaldığını.




... Immanuel Kant, insanların şakalara gülmesini, '' Gülmek, gerginlik yaratan bir beklentinin boşa çıkmasının sonucudur,'' diye açıklamış. Onunla aynı fikirde olmayan Quirtell ise şöyle diyor: '' Gülmek, bir ırkın büyümeyi reddetmesinin sonucudur.''




... Kötü şeyler olunca -ki hep olur- insan geçmişi özlemle hatırlar ya.
     Bizim hikâyemizde ise, kötü şeyler hemen köşe başındaydı. Yetenek yarışması her şeyi değiştirecekti.
     Hem de sonsuza dek.








                     
                                                                                            ALTIN KİTAPLAR

                                                                                         Çeviren: Berna Gülpınar
                                                                                           1. Basım Nisan 2013
                                                                                                  222 Sayfa


      




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder