#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 1: Giden Yolcu || Sıtkı Silah

5 Ocak 2015 Pazartesi

Okudum Bitti - 1: Giden Yolcu || Sıtkı Silah





                       
                             2015 'in ilk merhabası biraz geç kaldı ama hepinize merhaba. Senenin son günlerini ağır gripli olarak geçirdim, birkaç senede bir böyle yatak döşek grip olup yatıyorum.Henüz tam anlamıyla iyileşemedim ama yarım kalan iki kitabımı ve yeni bir kitabı daha bitirdim , biriktirmeden yazılarını da ufak ufak yazayım . Herkese tekrar mutlu,sağlıklı yıllar dilerim.




                            Giden Yolcu , Sıtkı Silah'ın Yolculuk Üçlemesinin ikinci kitabı. İlk kitap Gelen Yolcu 2011 yılında yayınlanmış , henüz okumadım. Ama öykü kitabı olduğu için zaten üçleme de olsa bağımsızlar. Öykü sevdiğimi sık sık söylüyorum. Sanki iyi öykü yazmanın , roman yazmaktan daha zor olduğunu düşünürdüm , zoraki kompozisyon derslerinde. Bu yüzden öyküler de benim için çok değerlidir. 




           Kitapta bulunan öyküler;
Sesler
Renkler
Büyük Sesli Uyumu
Kokteyl
Kayıp Eşya Bürosu
Balkon
Gol
Düğün Güzeli
Kalan Yolcu
Nişanlı
Tadilat
Ora et Labora
Havuzdaki Köpekbalığı
Atlantis
Yaşanacak Bir Yer
Ananı Tenzih Ederim
Alayınız Gelsin
Ödev
Mutfaktaki Telefon
Neşe, Umut ve Palet
Bonservis.





                     Son öykü hariç hepsi akıcı , hemen okunan cinstendi. Bonservis biraz karman çorman geldi.





... 'Hiçbir şey yapmadığım zamanlarda zihnim o kadar meşgul oluyor ki, bir şey yapmaya karar verdiğimde kendimi sonsuz yorgun buluyorum...''


... Tavsiyeye en çok ihtiyacı olan insanları, çevrelerine sürekli nasihat vermeleriyle kolayca ayırt edebiliriz.

                                                           * Havuzdaki Köpekbalığı





... Niişanlısından ayrılalı çok olmamıştı Danışman'ın. Yarayı bantlamanın en uygun yolu yeni bir çakı almaktan geçiyordu,âşık olmaktan.

                                                             *Atlantis



... Arkın Bey, gece boyu bedeninde merak ve kaygı demleyen yalnız bir çaydanlık gibi bekledi mutfakta.

                                                             * Mutfaktaki Telefon




...  Ödün mü öndedir, acı mı, yoksa sevinç mi, bekleyeni beklenene kavuşturma yarışında bilmiyorum.

                                                             * Neşe, Umut ve Palet




... Bir işin kolayına kaçmak, bazen en zoru olabiliyor...

... Kadınlar, hüzünlenebilecekleri fırsatları pek kaçırmıyor nedense. Olmasa da yaratıyorlar.

... Hayat futbolcu sevgililerine güzel bence, bir de delilere, diğer herkes için acılarla dolu...


                                                              * Bonservis





                                                               YİTİK ÜLKE YAYINLARI
                                                                      Temmuz 2014
                                                                           104 Sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder