#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 117 : Ömrümce Sevdim Seni - Harold Robbins

21 Aralık 2013 Cumartesi

Okudum Bitti- 117 : Ömrümce Sevdim Seni - Harold Robbins




                                  Bu kitap sanırım geçen sene bir komşumuzun çöpe atmak üzereyken   kurtardığım kitaplarından. Okuma sırası gelmemişti , hazır Kış okuma şenliğine katılmışken Altın Kitaplar kategorisi için bu eski ama büyük ihtimalle kitaplık süslemekten başka değer görmemiş kitaba şans verdim. Daha önce yine ayrı komşumuzdan alıp , Harold Robbins'in bir kitabını daha okumuştum ( Tecavüz'dü galiba ) ve pek beğenmemiştim.


                                Beklentim düşük olunca kitap beni oldukça şaşırttı. Yıpranmış, sayfaları zamanın  acımasızlığına uğrayıp sararmış ve çok iri puntolu olmayan ve kalınca olan kitap , çok çabuk bitti. 



                               Basit bir aşk romanı okuyacağım zannederken kendimi ,sinema sektörünün ilk zamanlarındaki kargaşanın ortasında buldum. Johny Edge , 30 yaşına gelmeden savaşta bacağını kaybeden , kimsesiz büyümüş sinema aşığı bir gençtir. Bir yahudi olan  Peter Kessler ile yollarının kesişmesi ikisi içinde dönüm noktası olur. Bundan sonra yıllar sürecek mücadelenin ve bin bir zorluğun ardından Magnum Film Şirketi kurulur. İlk filmler , ilk sesli filmler, Hollywood, Broadway derken epey yol alırlar ama umulmadık bir zamanda yolları kötü şekilde ayrılır , acaba barışacaklar mı , aşk kısmına ne zaman yoğunlaşacağız derken hemen her şey çözümlendi , akıcı bir kitaptı ve dediğim gibi şaşırtıcı oldu benim için :) 









... 1912 yılının başında '' Haydut'' Broadway 'de gösterildi. Bu, ilk büyük galaydı. Biletler bir dolardı. İyi bir iş yapacaklarını ummakla birlikte Johnny bile önceden bir tahmin yürütemiyordu.






...  -Onu seviyorsun
Doris boğuk bir sesle,
     -Onu ömrümce sevdim. Ta çocukluğumdan beri, Hep hayallerimde farkında olmadan onu yaşadım. Ve ancak bir gün bunun, aşk olduğunu anladım, dedi.
     - O da sana aşık ama henüz kendisi bile bu durumun farkında değil.
Şimdi Doris'in gözlerinde yaşlar belirmişti.
     - Biliyorum. Eğer savaş çıkacak ve o da orduya katılacak olursa o zaman aşık olduğunun asla farkına varamaz.
Jane kızın elini sıktı.
      - Üzülme nasıl olsa bir gün anlayacaktır.





     ...Stüdyoya iki yeni sahne daha eklenmiş olduğundan Peter 'in stüdyosu , Hollywood'un en büyük stüdyosu haline gelmişti. Peter 'in işi kolay değildi. Gündüzünü geceye katarak çalışıyordu. Edison , sesli filmi yaratmıştı. Peter ve diğer prodüktörler bu cihazı yakından incelemiş fakat kullanışlı bulmamışlardı.


       Johnny içinden kendine küfrü bastı. Hollywood 'dan çok kötü bir zamanda uzaklaşmıştı. Prodüktörlerin hepsi de akıllarını kaybetmişlerdi. Filmler sesli oldukları takdirde sinema alanında yepyeni bir çığır açmış olacaklarını anlamıyorlar mıydı ?Ah o orada olacaktı da Edison'un  bu cihazını inceleyecekti. 








                                                             ALTIN KİTAPLAR 

                                                                  OCAK 1972
                                                         ÇEVİREN : CANSET IŞIK
                                                                  655 SAYFA

4 yorum:

  1. Bu tarz kitaplara ayrı bir zaafım var, sahaflardan toplar okurum arada :) Beklenti düşük olduğunda, beğenisi de yüksek oluyor.

    YanıtlaSil
  2. ilginçmiş gerçekten , aldım notumu , teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen böyle güzel sürprizler hiç ummadık kitaplarla oluyor :)

      Sil