#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 110 : Ejderin Tutkusu - G. A. Aiken

26 Kasım 2013 Salı

Okudum Bitti - 110 : Ejderin Tutkusu - G. A. Aiken





                   Ephesus Yayınları 'nın meşhur ejderlerinin üçüncü kitabını da severek okudum , bitti. Bu yakışıklı, eğlenceli, tutkulu ejderlerle tanışmama vesile olan Damla ' ya ve tabi bu seriyi sevenleriyle buluşturan Ephesus Yayınları 'na teşekkürü borç bilirim :) İlk kitap olan Ejderin Aşkı hakkında kısa yorumum için buraya , ikinci kitap Ejderin Arzusu içinse şuraya göz atabilirsiniz.

                   Üstelik bu seri ilerledikçe güzelleşiyor bana göre. Devam kitaplarını şimdiden bekliyorum. Eğlenceli , hatta epey güldüğüm yer oldu , akıcı, kısaca keyifli bir kitaptı. İlk iki kitaptaki karakterlerin hepsini tekrar hatırlıyoruz. Yani ortalık aşık, ateşli ejderlerle dolu. Üstelik fazlası var eksiği yok. Bolca savaş ,kan var. Merak uyandırıcı da :) Tutkulu sahneler rahatsız etmiyor ki ben fazla erotik kitapları çok sevemiyorum.


                 İlk kitabımızda hem Fearghus  ile Annwyl 'in aşklarına tanık olmuştuk , hem de Fearghus'un anne ve babasının aşkına... Yeni tanıştığım için ejderlerle biraz fazla erotik gelmişti. Ama alıştım sanırım. Onları da sevmiştim. İkinci kitapta Briec ve Talaith  sahneye çıkmıştı ve şimdi de Gwenvael ve Dagmar başrollerde. Bu ejderha kardeşlerin hepsi tatlı olmak zorunda mı ?


                 Politik bir sebepten yolları kesişen Dagmar ve Gwenvael 'i de tutkulu günler bekliyordur. Akıllı ,savaşçı , hayvanlarla özellikle köpeklerle arası çok iyi olan Dagmar , nam-ı diğer Canavar , soylu Gwenvael ' in cazibesine kapılan diğer kızlardan farklı olsa da mücadelesi oldukça güç bir cazibeyle karşı karşıyadır. Bu arada kanlı kraliçe Annwyl 'de ikiz bebeklere hamiledir. Hem bebekleri hem annelerini bekleyen sinsi bir tehlike de vardır.


              Dagmar 'ın zekasının bizim ejderlere faydası olacak mı acaba , Briec ve Fearghus gibi sahiplenmeye kadar  gidecek mi acaba ilişkileri ? Geçen kitaptaki sürpriz karakter dediğim İzzy 'i yeniden görmek güzeldi. Ben onun başrolde olacağı kitabı daha çok merak ediyorum. Tüm bunlar ve daha fazlası için hala tanışmadıysanız  bu sevimli , yakışıklı ,ateşli aileyle  tanışın derim :))






...  Dagmar hayatta şefkatli ve mütevazi bir kadınmış gibi davranmaktan daha kötü şeyler de olduğunu biliyordu. Mesela, gerçekten şefkatli ve mütevazi bir kadın olmak gibi.





... Annwyl gülerek başını salladı.
'' Biraz olsun utanmıyorsun.''
'' O duygudan bende bir çay kaşığı dolusu bile yok...''
                                     - Gwenvael 





...Gwenvael ona yaklaştığında '' Bir mağaza görevlisi mi? '' diye mırıldandı. '' İstihbaratları bir mağaza görevlisinden mi ediniyorsun ?'' 
''Çok önemli adamların eşleri ya da aile üyeleri her gün buraya geliyor. Ve her gün saatlerini buradaki yeni elbiseler içine sığmaya çalışmakla geçiriyorlar.'' Dagmar gülümsedi. '' Kadınlar, erkeklerin bildiklerini düşündüklerinden çok daha fazlasını bilirler, Lord Gwenvael. Ve onların hizmetçileri, herşeyi bilirler.''



...'' Dagmar Herkeste vicdan vardır.''
''Bende yok'' 
''Elbette var.''
''Ben bir politikacıyım, Gwenvael! Elbette vicdanım yoktur.''








... O lanet olası yün çoraplar yüzündendi her şey. Dagmar ona bir savaş tanrısıyla- pazarlığı en çok seven tanrıyla- çoraplar üzerinden pazarlık ettiğini söyleyene dek, Gwenvael ona aşık olduğunu anlamamıştı ! Fakat artık biliyordu. Onu sevdiğini ve o buz gibi Kuzey Elleri'ndeki yaşamına geri dönmesine izin vermeyeceğini biliyordu. Dagmar için yatağında ve kalbinde sıcacık bir yer ayırmışken, onu gönderemezdi.



... '' İyi bir oyun için en doğru ortak , kişinin kendisine benzeyen ortaktır. Birlikte yapabileceğimiz şeyleri hayal edebiliyorum, Canavar. İkimizin aileleri de yeteneklerimizi hafife alıyor. Dünya bizim oyun bahçemiz olsun.''  








                                                      EPHESUS YAYINLARI   
                                              ÇEVİRİ: ÖZGE NUR KÜSKÜN    
                                                                EKİM 2013 
                                                                500 SAYFA           
                                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder