#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 108: Zamanın Efendisi Hugo Cabret ve Buluşu || Brian Selznick

9 Eylül 2017 Cumartesi

Okudum Bitti- 108: Zamanın Efendisi Hugo Cabret ve Buluşu || Brian Selznick






              Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı bol resimli, çok tatlı bir kitap. Yazarın diğer kitabını da aldım. İkisini de hediye edeceğim  canım kuzenimin tatlı kızına ama yaşanmışlık katayım, okuyayım dedim. :)

         Çizimler harika, konu güzel. Merak uyandırıyor. Kalın ve elde tutması biraz zor bir kitap ama çoğu görsellerden oluştuğu için hemencecik bitiyor. Yoksa yatar-okur bünyemi epey zorlardı. :) Karakalem resimlere bakmaya doyamadım. 

          Paris tren istasyonunda gizli saklı yaşayan, kimsesiz bir çocuk Hugo. Ortadan kaybolan amcasının yerine, gizlice saatlerin bakımını yaparak saklanarak yaşamaya çalışır. Arada da mecburen hırsızlık yapar. Çünkü tamir etmesi, çalıştırması gereken bir robot vardır. Saat tamirciliği yapan babasıyla beraber üzerinde çalışırlarken babasının ölümüyle işleri yarım kalır. Hugo da bunu tamamlamayı,sırları çözmeyi kendisine amaç edinir.

        Biz de istasyonda oyuncakçılık yapan yaşlı bir adam ve (bizim gibi) kitap seven bir kızla tanışmasıyla masalsı dünyalarına adım atmış oluyoruz. Zaten konusuna dair daha fazla şey söylemek haksızlık olur. Bir, olmadı iki saatinizi ayırırsanız yavaş yavaş keyifle okursunuz. 




         Sonra da izlemediyseniz, filmini de izlemeyi unutmayın. O da çok güzel.






''Eğer hayatta bir amacın yoksa kırılmış ve işe yaramaz bir oyuncak gibisindir.''


''Zaman insana her türlü oyunu oynayabilir. Göz açıp kapayana kadar bir hayat beşikte başlar ya da bir hayat tabutta sona erer. Savaşlar kazanılır ya da kaybedilir...''




ARTEMİS YAYINLARI

Çeviren: Merve Solmaz
1. Basım Ocak 2012
534 Sayfa

2 yorum:

  1. Filmini kitabını bilmeden izlemiştim. Oldukça güzel bir filmdi kitabını da almak lazım sanırım okuokuda 9.90 indirimindeydi. Öyleyse hemen almak lazım :)

    YanıtlaSil