#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 114: Sherlock'un Kadınları || Michelle Birkby

14 Eylül 2017 Perşembe

Okudum Bitti- 114: Sherlock'un Kadınları || Michelle Birkby




               

                   Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı Arkadya Yayınları güzellerinden. Epeydir okuma hızım da azmim de yerlerde süründüğü için beni mutlu edecek, keyifle kolay okuyabileceğim kitapları seçtiğim bir dönemdeyim. Yazdandır diyordum ama geçmedi gitti. Sherlock'un Kadınları da normalde olsa bir oturuşta okuyup bitireceğim akıcılıkta, tatlı bir kitaptı. İki günde bitirdim. Severek okudum. 


            Sherlock Holmes'u uzun yıllardır okumadım. Zaten sanırım sadece bir maceralık okumuşluğum var. O yüzden yabancı sayılırız. Bu kitapta da az da olsa sahneye çıkıyor Sherlock. Ama asıl yıldızlarımız kitabın adından da belli olduğu üzere Sherlock 'un Kadınları. Ev sahibesi Bayan Hudson ve Dr. Watson'ın eşi Mary. Sherlock 'un pek üzerine düşmediği bir danışanını bu acar dedektif adayları kapıyor. Cinayetler, intiharlar, santaj... Yok yok. Olaylar başlayınca da tempo düşmüyor. Arada duygusal sahneler de var elbette. Çünkü onlar korkusuz dedektifler olsa da kadın. Baker sokağı çetesi de kalbimde yerini aldı. 

           Kadının gücünü başta Sherlock Holmes ve sonra hepimize gösterdikleri için Bayan Hudson ve Mary'e teşekkür ettim kitabı bitirince. :) Devamı da gelecekmiş. Oh ne güzel. 




               
  ''Sherlock Holmes, John Watson ve Martha Hudson. Biz, birbirini bulmuş üç kayıp ruhtuk.''


''Wiggins ve Billy zar zor karnını doyururken onlardan bin kat kötü çocuklar ailelerinin olduğu sıcacık yuvalarda, okula gidip geliyor. Bu nasıl bir dünya böyle?''


''Bay Holmes hemen, 'Saçmalama,' demişti. 'Aşk zihinsel çöküşe boyun eğmedir.' ''



'' 'Yani ondan şüphelenmemiz gerektiğini mi söylüyorsun?'
'Sherlock'un lafını biliyorsun,' dedi Mary. 'Herkesten şüphelen.' ''



'' 'Bu bir Sherlock Holmes hikâyesi değil. Bu, Bayan Hudson ve Mary Watson'ın macerası.' ''



ARKADYA YAYINLARI

Çeviren: Dilek Parsadan
1. Baskı Ağustos 2017
352 Sayfa




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder